içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

20’li Yaşlar Akımı, Planlı mıydı? Bakanlıktan Önemli Uyarı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, '20'li yaşlar challenge' gibi akımlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

20’li Yaşlar Akımı, Planlı mıydı? Bakanlıktan Önemli Uyarı!
Haberi Sesli Dinle

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, '20'li yaşlar challenge' gibi akımlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Sosyal medya akımları sık sık karşımıza çıkıyor. Kimi zaman belirli bir konuya dikkat çekmek için kullanılan bu akımlar, kimi zamansa herhangi bir amaca hizmet etmeden eğlencesine yapılıyor. Ancak “challenge” adı verilen bu meydan okumalar düşündüğümüz kadar masum olmayabilir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabından son günlerde popüler olan ‘20’li yaşlar challenge‘ akımı için önemli uyarılarda bulundu.

YÜZ VERİLERİNİ KOPYALIYOR

Bu gelişmeler üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "20'li yaşlar challenge" ve benzeri akımların son günlerde popüler olduğuna dikkati çekerek, kişisel verileri ve yüz ifadelerini kopyalayan bu gibi akımların, görsel veri işleme alanına zemin hazırladığını bildirdi.

Bakan Yardımcısı Sayan:

Mümkün olduğunca dikkatli olmalıyız

Twitter’dan bazı açıklamalar yapan Sayan, kişisel verileri ve yüz ifadelerini kopyalayan bu tür akımların görsel veri işleme alanına zemin hazırladığını ifade etti. ‘Mümkün olduğunca dikkatli olmalıyız‘ mesajını paylaşan Bakan Yardımcısı, “Yapay zeka teknolojilerinin çözmeye çalıştığı sorunlardan biri de yaşlanmanın oluşturduğu yüzdeki değişikliklere karşı direnç kazandırmak. Kişinin şimdiki haliyle eski halinin değişiminden, yapay zeka algoritmalarını besleyecek istatistiki veriler oluşturuluyor. dedi.

Toplanan hassas bilginin nasıl korunduğunu bilmediğimizi de söyleyen Sayan, “yeterli güvenliğe sahip olup olmadığı tam bir kara kutu” ifadesini kullandı. Bakan Yardımcısı, insanlardan sosyal medyada paylaştıkları bilgiler konusunda daha hassas ve dikkatli olmalarını istedi.

Tarih: 08-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum