içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aylin Suphandağlı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Aday Oldu!

Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Aylin Suphandağlı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Aday Oldu!
Haberi Sesli Dinle

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde, 4-5 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek genel kurulda iki kadın gazeteci yarışacak. Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı, adaylığını açıkladı. İşte detaylar...

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde, 4-5 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek genel kurulda iki kadın gazeteci yarışacak.

Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı, bugün adaylığını açıkladı. Mevcut İGC Başkanı Dilek Gappi ise geçen hafta tekrar aday olduğunu duyurmuştu.

Gazetecilere Demokrasi, Mesleğe İtibar Grubu, Aylin Suphandağlı önderliğinde İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetimine aday oldu. Adaylığını kamuoyuna duyuran Aylin Süphandağlı adaylık açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin çok kıymetli üyeleri;

78 yıl önce doğmuş, günden güne büyüyerek İzmirli gazetecileri gölgesinde korumuş, yetiştirmiş İzmir Gazeteciler Cemiyetimizin kuruluş ilkelerine sahip çıkmak, mesleğimize geçmişteki görkemli itibarını yeniden kazandırmak için güçlü, dinamik ve deneyimli ekibimizle ‘Gazetecilere demokratik bir yarış yakışır’ diyerek yola çıkıyoruz.

“Gazetecilere Demokrasi, Mesleğe İtibar Grubu” olarak tarafsızlığı ve hakkaniyeti ilke edinerek meslek örgütümüzü temsil edeceğimize; gazetecilerin özlük haklarına kavuşması ve onurlu mesleğimizi daha da yüceltmek adına sonuna kadar mücadele edeceğimize söz veriyoruz.

Sorunları da çözümlerini de biliyoruz; Sizlerin de alternatif çözüm önerilerinizi dinleyip hiçbir dayatmada bulunmadan el ele verip bu sorunları birlikte aşacağız. Bizim kalıpları değiştirebileceğimize inancımız var… Geçmiş dönemde başlayan, bu dönemde devam ettirilen projeleri daha da genişletecek; günümüzde doğan ihtiyaçları giderecek ve gelecek çağı kucaklamamıza yardımcı olacak tüm projeleri de en kısa sürede hayata geçireceğiz. Lev Tolstoy’un ‘Kibir ve inat, bir kişinin kendisini önce mükemmel görmesini sağlar, sonra da sonunu getirir’ cümlesinden hareketle ‘Ben’ değil ‘Biz’ anlayışı ile kuşakların arasındaki farkı açan değil; gençlerin sinerjisinden, ustalarımızın tecrübesinden her daim yararlanan ve bugüne kadar açılmış o kuşakları kaynaştıran bir yönetimi günden güne var edeceğiz. Yeni dönemde kimsenin kendisini yalnız hissetmesine izin vermeyecek, küskünlükleri giderecek; barış ve demokrasiyi içselleştirerek gereken tüm girişimlerde bulunacağız.

2 Nisan 2024 Salı günü yönetim kurulu listemizi açıklayacağımızın bilgisini de vermek isteriz…

Bu düşüncelerle; 4-5 Nisan’da gerçekleşecek genel kurulumuzda desteğinizi bekliyor; katılımlarınızla demokrasi şölenimizin bir parçası olmaya hepinizi davet ediyoruz…"

Gazetecilere Demokrasi, Mesleğe İtibar Grubu adına

Aylin Suphandağlı İGC Başkan Adayı

Aylin Suphandağlı kimdir?

1964 yılında İzmir’de doğdu. Öğrenim hayatını Çamlaraltı Koleji’nde tamamladı.1984 yılında Ege Telgraf gazetesinde meslek hayatına başladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin simgesi Hasan Tahsin Heykeli’ni de yaptıran unutulmaz başkanı Sabri Suphandağlı’nın gelini; İGC’nin efsanevi genel sekreteri Sezer Doğan’ın kızı olan Aylin Suphandağlı, babası Sezer Doğan’ın 2004 senesinde vefatının ardından Ege Telgraf gazetesinin yönetimini devraldı. İGC Onursal Başkanları Erol Akıncılar ve Atila Sertel ile iki dönem İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Yönetimin Kurulu’nda görev aldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması başta olmak üzere çeşitli meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarından ödüller alan Aylin Suphandağlı, hala onurla taşıdığı gazetecilik mesleğini Ege Telgraf Genel Yayın Yönetmeni olarak sürdürmektedir. Aylin Suphandağlı, Ege Telgraf İmtiyaz Sahibi Nurten Doğan’ın kızı, Ege Telgraf Dijital Platformu Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aycan Suphandağlı’nın annesidir.

Tarih: 01-04-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum