içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bakan Selçuk uzaktan eğitim sürecinin detaylarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs zirvesinde alınan kararların detaylarını açıklamak üzere kameralar karşısına geçti. Toplantıda 16 Mart tarihinden itibaren okulların tatil edilmesi kararı alınmıştı.

Bakan Selçuk uzaktan eğitim sürecinin detaylarını açıkladı
Haberi Sesli Dinle

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs zirvesinde alınan kararların detaylarını açıklamak üzere kameralar karşısına geçti. Toplantıda 16 Mart tarihinden itibaren okulların tatil edilmesi kararı alınmıştı.

 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Küresel ölçekte etkili olan virüs konusuna MEB olarak okullarımızda aldığımız tedbirlerin teknik ayrıntıları var. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin sağlığı için ülke genelindeki okullarımızın 16 Mart'tan 2 hafta süreyle 30 Mart'a kadar tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.

16-30 Mart arasındaki tatil sürecinde ilk haftayı istirahat ederek geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Diğer hafta uzaktan eğitim başlayacaktır. Uzaktan eğitim, ders ortamını evlere taşıyacak. İlk ve orta derecelik okullarımızda yeniden yapılandırılarak tv ortamından sunulacaktır. Hangi teknoloji ile hani içeriği nasıl vereceğimizle ilgili bir alt yapı hazırladık. Öğretim kademelerine göre bütün planlar hazırlanmış durumda. Elazığ depremi sırasında uyguladığımız bu sistematiği tatil döneminde de devam ettireceğiz.

Eğitim bilişim ağında ücretsiz 3 gb internet pakedi hizmeti sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin teknik imkan ve tercih konusunda seçeceği ortak ve TRT'den farklı kanallardan kendi derslerini alabilme imkanları olacaktır. Velilerimiz ve öğrencilerimiz iletişim portalından tüm bilgileri alabileceklerdir.

Bu süreçte en önemli görev ebeveynlerimize düşüyor. Bu tatil sürecinde kendi ve evlatlarınızın sağlığına dikkat etmelisiniz. Sağlık Bakanlığımızın yaptığı paylaşımlara dikkat etmelisiniz.

23 Mart'tan itibaren ailelerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Karşılaşabileceğimiz muhtemel problemlere yönelik tüm tedbirlerimiz hazırdır.

Bu tedbirin alınması çocuklarımızın okullarda toplu olarak bulunmasını engellemektir. Elbette özel okullardaki öğrencilerde bu durumla birebir karşılaşacaklardır. MEB'e bağlı anasınıf ve tüm kreşler içinde bu söz konusudur.

MEB çerçevesinde tüm ülkeyi ilgilendiren bir konu. Küresel bir hastalığın kontrol edilebilmesi için böyle bir çalışma ihtiyacı doğurdu. Bizde böyle bir çalışmayı uygun gördük.

Öğrencilerin sınavları dahil hiçbir şekilde mağdur olmamaları için gereken tüm senaryolar hazır.

Diğer sınıfların tamamı buradan eğitim alabilirler. Yeni koronavirüs tüm toplumun hareketliliğini azaltmak ve yayılımı engellemek için böyle bir liste hazırlandı. Her bir çocuğumuzun korunması bizim için çok önemli.

Olağan durumlarda öğretmenlerimiz okullarda bulunuyordu.Fakat olağanüstü bir durumda öğretmenlerimizin okullarda yada ara tatillerde bulunmasını beklemiyoruz ve çok acil durum olmadığı sürece yurt dışına çıkmamalarını istiyoruz.

Tarih: 15-03-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum