içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bu kültürel çalışma kardeşlik köprüleri oluşturacak

Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş, platform olarak nitelikli bir çalışmaya daha imza atmak için kollarını sıvadıklarını ve dünya destanlarını kitaplaştırmak için Türkiye’de bulunan yabancı elçiliklerinin misyonlarını bu kitaba destek vermeye çağıracaklarını belirtti.

Bu kültürel çalışma kardeşlik köprüleri oluşturacak
Haberi Sesli Dinle

Küresel Çözüm Platformu dünya destanlarını kitaplaştırıyor

Bu kültürel çalışma kardeşlik köprüleri oluşturacak

Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş, platform olarak nitelikli bir çalışmaya daha imza atmak için kollarını sıvadıklarını ve dünya destanlarını kitaplaştırmak için Türkiye’de bulunan yabancı elçiliklerinin misyonlarını bu kitaba destek vermeye çağıracaklarını belirtti. 

Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş, platform olarak nitelikli bir çalışmaya daha imza atmak için kollarını sıvadıklarını ve dünya destanlarını kitaplaştırmak için Türkiye’de bulunan yabancı elçiliklerinin misyonlarını bu kitaba destek vermeye çağıracaklarını belirtti.  Bu çerçevede büyükelçiliklere ve kültür ataşelerine gönderecekleri yazılarını hazırladıklarını ifade eden Berktaş, “Küresel Çözüm Platformu, özünde dünyadaki tüm Türk derneklerini bir araya getirerek onların üretecekleri enerji ve sinerjiden ülkemiz adına katma değer üretmek amacıyla yola çıkmıştır. Ama platformumuz sadece ekonomik katma değer üretmek amacını taşımıyor, yanı sıra dezavantajlı gruplara yönelik  çalışmalar gerçekleştiriyor, sosyal ve sportif faaliyetler üretiyor, kültürel etkinlikler yapıyor. Kısaca, platformumuz çok nitelikli projeler ve projeksiyonlar üreterek,  gerek ülkemizin uluslar arası arenada tanınması, gerekse yabancıların ülkemizle olan bağlantılarının, işbirliklerinin sağlanması noktasında önemli bir işlev üstlenmektedir” dedi.

Bir kültür hazinesi oluşturacağız

Bu çerçevede platform olarak önümüzdeki dönemde dünya destanlarını kitaplaştırmak adına kültürel bir çalışmaya start vereceklerini dile getiren Berktaş, “Platform olarak farkımızı ortaya koyacak bir çalışma gerçekleştireceğiz. Belki de dünyada bir ilk olacak böylesi çalışma için ülkemizde bulunan büyükelçiliklerle ve kültür ataşelikleriyle bağlantıya geçip, onların tarihe mal olmuş destanlarını kendilerinden talep edeceğiz. Tüm yayın koordinasyonlarını, redaksiyonlarını ve editörlüklerini Küresel Çözüm Platformu’ndaki ekibimizin gerçekleştireceği bu kitap, bizlere destek veren ülkeler arasında kardeşlik köprülerinin kurulmasını sağlayacaktır. Kitabımız ayrıca, bu ülkelerimizin saygın kütüphanelerinde yer alacak, çok değerli bir kültürel hazine olacaktır” diye konuştu.

Kültürel hegomanyaya karşıyız

Şu anda dünya üzerinde kültürel bir işgal yaşandığına dikkat çeken Hakan Berktaş, “Artık ülkeler geçmişteki gibi savaşlarla başka ülkeleri işgal etmiyorlar. İnsanların zihinlerini dönüştürecek kültürel hegomanyalar oluşturuyorlar. Örneğin tüm dünyadaki hakimiyet kuran sinema endüstrisi Hollywood kültürüyle, insanlara yaşam biçimleri dayatıyorlar, oluşturdukları devasa reklam endüstrisiyle ekonomik ve satın alma algılarını yönlendiriyorlar. Bu emperyalist hegomanya dolayısıyla her ülkenin insanı tarihine yabancılaşıyor, kendi gelenek ve göreneklerini unutuyor. Oysa her ülkenin kendisine ait gelenekleri vardır, görenekleri vardır. Tarihine damga vurmuş destanları, hikayeleri, masalları, şarkıları vardır. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli gündeme getirdiği “Dünya 5’ten büyüktür” sözünü bu kez de kültür emperyalizmine uyarlayarak hatırlatmak istiyorum. Kendi ürettikleri kültürleri dünya ülkelerine dayatan anlayışı reddediyoruz. Bu nitelikli çalışmada işbirliği yapmak için el uzatacağımız tüm ülkelerin kitabımıza destek vereceğine inancımızı belirtmek istiyorum” açıklamasını yaptı.

Tarih: 27-09-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum