içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Çayocağında İmza Günü

Kayseri Çarşısının 60 yıllık emektar çaycısı Kaplan Uzak’ın hayatını anlatan kitap tanıtıldı. Uzak’ın işlettiği Kaplan Çay Evi’nde gerçekleştirilen program büyük ilgi gördü.

Çayocağında İmza Günü
Haberi Sesli Dinle

Kayseri Çarşısının 60 yıllık emektar çaycısı Kaplan Uzak’ın hayatını anlatan kitap tanıtıldı. Uzak’ın işlettiği Kaplan Çay Evi’nde gerçekleştirilen program büyük ilgi gördü.

Gazeteci-Yazar Rıfat Yörük tarafından yazılan “Demli Yıllar” isimli kitabın tanıtım törenine, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı ve Mazlumder Şube Başkanı Ahmet Taş, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan ile birlikte Kaplan Uzak’ın ailesi, dostları, müşterileri ve çevre esnafı katıldı.  

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Yörük “Aktif gazetecilik hayatımı kapattıktan sonra biyografik kitaplar yazmaya başladım. Altıncı kitabım olan ‘Demli Yıllar’ biyografi alanında ise üçüncü eserim.

 

Hayat hikâyelerini yazacağım isimleri tespit ederken, onların başarı hikâyeleri kadar farklılıkları, sıra dışı olmaları, güzel ve örnek hayatları ile öncü, lider kişilikleri de belirleyici oluyor. Dört yıl önce tanıdığım Kaplan Uzak abi de ilk günden itibaren çayı kadar farklılığıyla beni etkiledi. Giderek bu mekânın ve sohbetinin müdavimi oldum. Koronalı karantina günlerinin bize en güzel katkısı bu biyografik kitap için gerekli röportaj ve anıları biriktirmemiz oldu. Ve şimdi de, bu çalışkan ve güzel insanın, kitaplaştırdığım ilginç, mücadele dolu, ibretlik anılarla zenginleştirilmiş hayat hikâyesi ile karşınızdayım.” dedi.

Kaplan Uzak da kendi hayatını anlatan bir kitabın yayınlanmasından duyduğu memnuniyet ve heyecanı dile getirerek şunları söyledi;

“İnsan hikâyeleri biriktiren ve her hayat hikâyesini yazılmaya değer bulan Yörük kardeşimle, ‘çay evi’ni kapatmak zorunda kaldığım pandemi sürecinde bir araya gelerek çalışmaya başladık. Zaten hayatımın ilginç dönemleriyle ilgili kendi yazdığım notlarım vardı. Görüşmelerimiz neticesinde tutulan ses kayıtlarının çözümleri, ayrıca ailem ve yakın dostlarımla yapılan görüşmeler neticesinde elinizde tuttuğunuz mütevazı eser ortaya çıktı.

Öncelikle bana zaman ayırıp büyük emek sarf ederek kitabı tamamlayan Rıfat Yörük ile editörlüğümüzü yapan kıymetli eşi Mehtap Karakaya Yörük kardeşlerime ve kitabımı en güzel şekilde basıp yayınlayan İstanbul’dan Haldun Şeker beyefendiye teşekkür ediyorum.

Ayrıca şahsımla ilgili çok değerli intiba, görüş ve anılarını anlatarak esere büyük katkı sağlayan aileme, kardeşlerime, dostlarıma ve arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum. İnanın, şahsımla ilgili güzel kanaatlerini duyunca çok mutlu oldum. Zaman zaman ‘Bu ben miyim?’ diye sorduğum bile oldu.”

Programda daha sonra asker arkadaşı Fikri Aşkın ile üniversiteden hocası Prof. Dr. Ali Kaya birer konuşma yaparak Uzak’la ilgili intiba ve anılarını anlattılar. Mütevazı programın son bölümünde ise Kaplan Uzak davetlilere biyografisini imzaladı.

Tarih: 11-11-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum