içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP’nin Yeni Genel Başkanı Kim Olacak?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’na aday olması ve seçilmesi durumunda genel başkanlık koltuğuna kim oturacak?

CHP’nin Yeni Genel Başkanı Kim Olacak?
Haberi Sesli Dinle

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, adaylığının açıklandığı gün parti rozetini çıkarması bekleniyor…

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri yaklaşırken, CHP örgütünü yeni bir heyecan dalgası sardı:

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’na aday olması ve seçilmesi durumunda genel başkanlık koltuğuna kim oturacak?

Yasal bir zorunluluk yok ama adaylığı Millet İttifakı tarafından açıklandığı anda Kılıçdaroğlu’nun, tıpkı Muharrem İnce’nin yaptığı gibi parti rozetini çıkarması bekleniyor. O andan itibaren de seçimi kaybetse bile CHP Genel Başkanlığı görevini sürdürmeyeceği konuşuluyor. Seçimi kazanması durumunda ise zaten “partili cumhurbaşkanı” sistemine karşı olduğu için partideki görevinden ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

İşte bu yüzden, büyük bir olasılıkla seçimin yapılacağı gün olan 14 Mayıs’tan sonra CHP’nin Olağanüstü Kurultay’a gitmesi bekleniyor. Çünkü genel başkanlık makamının boşalması durumunda, CHP Tüzüğü’nün 48. Maddesine göre en geç 45 gün içinde yeni başkanın belirlenmesi gerekiyor.

CHP kulisleri bu konuda oldukça hareketli: Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık için Faik Öztrak’ı istediği ve hazırladığı konuşuluyor. Ama Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Oğuz Kaan Salıcı’nın da isimleri de aynı koltuk için geçiyor.

Siyasi yasaklı olmasına rağmen Canan Kaftancıoğlu’nun da genel başkanlık yarışında etkili olacağı ve Oğuz Kaan Salıcı’yı destekleyeceği konuşuluyor.

Tarih: 04-02-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum