içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Açılışı

Aydem Yenilenebilir Enerji’nin Tokat’ta faaliyete geçirdiği Akıncı HES, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı.

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Açılışı
Haberi Sesli Dinle

Aydem Yenilenebilir Enerji’nin Tokat’ta faaliyete geçirdiği Akıncı HES, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı.

Milli Enerji ve Maden Politikası çerçevesinde yerli ve yenilenebilir enerji yatırımlarını artıran Türkiye, pazar günü Cumhuriyet tarihinin en büyük Hidroelektrik Santral (HES) açılışlarını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katılacağı törende Enerji Bakanı Sayın Fatih Dönmez, Akıncı Hidroelektrik Santrali’nde hazır bulundu.

Türkiye genelinde 52 baraj ve HES’in işletmeye alınma töreni yapıldı. 

 

BİN 439 MEGAVAT KURULU GÜÇ

AYDEM tarafından Tokat’a yapılan ve Enerji Bakanı Dönmez’in katılımıyla devreye alınacak olan Akıncı HES, 99 MW kurulu güç ile yerli ve yenilenebilir enerji üretimi anlayışının en somut örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Son iki senede devreye alınan 50 lisanslı baraj ve HES bin 438 megavat üretim kapasitesine sahipken, 2 lisanssız baraj ve HES 1 megavat üretim kapasitesine sahip. İşletmeye alınacak Akıncı HES ile birlikte 52 barajın toplam kurulu gücü ise bin 439 megavat olacak.

 

KURULU GÜÇ 92 BİN MEGAVAT

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının verilerine göre 2020 Mayıs sonu itibariyle kurulu güç 91 bin 932 MW’a yükselirken, hidroelektrikten üretilen elektrik enerjisinin kurulu gücü 29 bin 15 MW.

Tarih: 06-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum