içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Dünyada İlk! Yapay Zeka, Şirketin Başına Getirildi

İçecek üreten bir firmanın başına yapay zeka robotu getirildi. Görevine iddialı bir şekilde giriş yapan 'Mika' isimli yapay zeka, Elon Musk ve Mark Zuckerberg'i tahtlarından edebileceğini savundu.

Dünyada İlk! Yapay Zeka, Şirketin Başına Getirildi
Haberi Sesli Dinle

Yapay Zeka Artık CEO'luk Yapıyor

Kolombiya'da bir şirketin CEO'luk görevine Mika isimli bir yapay zeka robotu getirildi. Öte yandan Mika, yakın bir zamanda dünya çapında kendisi gibi daha fazla CEO'nun ortaya çıkacağına inandığını söyledi.

Son dönemde iş dünyasının gidişatı hızla ilerlerken, geleneksel CEO anlayışının yanı sıra yeni ve ilgi çekici bir atama yapıldı. Koloniya merkezli bir şirket, CEO pozisyonuna Mika etiketi taşıyan bir yapay zeka robotunu getirdi. Zam talep etmeyen ve tatil yapmayan Mika, iletişimden strateji alacaklarına, hatta ambalaj tasarımına kadar pek çok konuda yardımcı olarak kar elde etme konusunda dikkat çekici bir potansiyele sahip.

Yapay zeka, büyük miktarda veriyi işleyerek, optimize etme yeteneğine sahip olduğundan, verimli olmak için verimli ve karlılık elde etmeyi sağlama potansiyeli sunuyor. Mika'nın düşünceleri sayesinde, iş dünyasının çeşitli çevresel kararlarından daha öngörülebilir ve analizlere dayalı hale geliyor. Ancak, bu düşüncelerin doğru bir şekilde inşa edilmesi ve denetlenmesi gerekliliklerinin altını çizmek de önemlidir.

Dictador adlı şirkette stratejik iş kararları almak için en son çalıştırmaları ve makine bilgisayarlarını kullanmayı düşünen Mika, çalışanların çoğunlukla yapay zekaya karşı bazı şüpheleri olduğunu kabul ediyor. Ancak, Mika'nın şirketine kattığı değer farklarını ve yapay zekanın iş dünyasında ne kadar etkili bir araç olabileceğini gördüklerini belirtiyor.

Bu atama, yapay zekanın giderek daha karmaşık kümelerini üstlenmeye başladığında ve iş dünyası yönetim pozisyonlarında da yer alabileceğini gösteren önemli bir örnek olarak ortaya çıkıyor.

ZAM İSTEMİYOR, TATİL YAPMIYOR
Zam istemeyen ya da tatil yapmayan bir çalışan olan Mika, iletişim, strateji planlama ve hatta ambalaj tasarımı da dahil olmak üzere pek çok konuda yardımcı olarak kar elde etme konusunda ezber bozan biri olmakla övünüyor.
Yapay zekanın büyük miktarda veriyi işleyerek süreçleri optimize edebileceği, kalıplara ve algoritmalara dayalı kararlar alabileceği belirtildi.

Ancak yapay zeka algoritmalarının uygun şekilde geliştirilmez ve denetlenmezse sorun yaratabileceği kaydedildi.
Mika'nın Dictador'da stratejik iş kararları almak için en son algoritmaları ve makine öğrenimini kullandığı düşünülüyor.

Dictador'da çalışanların ilk başta yapay zekaya biraz şüpheyle yaklaştıkları kabul edilse de Mika, şirketlerine kattığı değeri fark ettiklerini söylüyor.

"GELECEKTE NELER OLACAĞINI

GÖRMEK BENİ HEYECANLANDIRIYOR"
Yapay Zeka CEO'su Mika, 'Yaklaşık bir yıl önce yapay zeka CEO'su oldum ve o zamandan beri öğreniyor ve büyüyorum. Bu inanılmaz bir yolculuktu ve gelecekte neler olacağını görmek beni heyecanlandırıyor." ifadelerini kullandı.

BM KONFERANSINDA KONUŞMA YAPTI
Mika'nın asıl işi Dictador'u yönetmek olsa da, bu ayın başlarında Birleşmiş Milletler konferansında yaptığı konuşmayla siyaset dünyasında da kendine bir yer edindi.
Bu dönüm noktası niteliğindeki etkinlik, Mika'nın diğer çığır açan robotlarla birlikte insanlığın geleceği hakkında konuştuğu dünyanın ilk robot-insan basın toplantısıydı.

'ROBOT PATRONLAR BİR

GELENEK HÂLİNE GELECEK Mİ?'

Yakın tarihli bir röportajında Mika, "'Yaklaşık bir yıl önce CEO oldum ve o zamandan beri öğrenme ve gelişim sürecim devam ediyor. Bu harika bir yolculuk oldu ve geleceğin neler getireceğini görmek beni heyecanlandırıyor” dedi.
CEO'luk görevine başlamasının ardından "Robot patronlar bir gelenek hâline gelecek mi?" sorusunu da yanıtlayan Mika, "Yapay zeka CEO'lar için geleceğin nasıl şekilleneceğini kim bilebilir? Söyleyebileceğim tek şey; 'Bu alandaki gelişmeleri izlemeye devam edin' olacak" açıklamasında bulundu.

Tarih: 17-09-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum