içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

EGEBİL Okulları Modern Çağ Koleji Kurucusu Ender Öden; Ülkemize Olan Borcumuzu Eğitime Yatırımla Ödeyeceğiz

EGEBİL Okulları Modern Çağ Koleji Kurucusu Ender Öden, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile ilgili yaptığı açıklamada, Ülkemize olan borcumuzu bir nebze olsa ödemek için eğitim alanında çaba sarf ediyoruz. Bu alanda önemli yatırımlar yapıyoruz. Son aylarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın da dile getirmeye başladığı hibrit eğitim modelinin Türkiye’de ilk adımını atan tek kurumuz” dedi.

EGEBİL Okulları Modern Çağ Koleji Kurucusu Ender Öden; Ülkemize Olan Borcumuzu  Eğitime Yatırımla Ödeyeceğiz
Haberi Sesli Dinle

EGEBİL Okulları Modern Çağ Koleji Kurucusu Ender Öden, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile ilgili yaptığı açıklamada, Ülkemize olan borcumuzu bir nebze olsa ödemek için eğitim alanında çaba sarf ediyoruz. Bu alanda önemli yatırımlar yapıyoruz. Son aylarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın da dile getirmeye başladığı hibrit eğitim modelinin Türkiye’de ilk adımını atan tek kurumuz” dedi.

 

HİBRİT EĞİTİMDE İLK

EGEBİL Okulları Modern Çağ Koleji Kurucusu Ender Öden, Gönüllülük ilkesinde yaptığımız başvuru sonucunda uluslararası sertifikamızı almayı başardık. Eğitim alanında ilk sertifikaya sahip olmanın gururunu da yaşıyoruz” diye konuştu.

Son aylarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın da dile getirmeye başladığı hibrit eğitim modelinin Türkiye’de ilk adımını atan, bu anlamda sağlam adımlarla ilerleyen tek kurum olduklarını dile getiren ve Kurumda verdikleri eğitim modelini anlatan okul kurucusu Ender Öden, “Çocuklarımıza en iyi şekilde matematik, Türkçe, fen bilimleri gibi dersleri öğretmekle kalmıyoruz. Onlara hayatı idame ettirme, pratik düşünme ve el becerilerinin gelişmesi gibi tüm kişisel gelişimleri konusunda katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bunun yanında bu yıl mutlaka uygulamak kaydıyla belli planlamalar yaptık. Bunlardan biri, unutulmaya yüz tutmuş izcilik kulübünün tadını çocuklarımıza yaşatmayı amaçlayan ‘Modern Çağ Kaşifleri’. Çocuklarımızın doğayla yerinde buluşmalarını sağlamayı istiyoruz. Öğrencilerimizi doğayla uyumlu, doğaya karşı bilgili olarak yetiştirmek istiyoruz. Bunun dışında Dokuz Eylül Üniversitesi’nden alanında çok sayıda ödül sahibi Kerem Hocamız ile çocuklarımıza seramik ve çinicilik eğitimi veriyoruz. Yine Atlı Spor Kulübü ile bir protokol imzaladık, binicilik bilgisi ve hayvan sevgisini onlara aşılamak üzere derslerimiz var. Çocuklarımıza Uzakdoğuluların nezaketi, saygısını, beden disiplinini sağlamak için Tekvando ve kickboks eğitimi veriyoruz. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’ndan Bahadır Sevinç ile trafik bilincini aşılamak ve gerçek bir profesyonel araçla nasıl ilişki kuruyor bunu göstermek amacıyla eğitimler koyduk. Yani ne eğitim verirsek verelim profesyoneller aracılığıyla bunu yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÜÇ DİLDE EĞİTİM!

Verdikleri eğitimde dil eğitiminin oldukça önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Ender Öden, çocukların gelecek iş hayatlarında kullanabileceği dilleri öncelediklerini belirtti.

Öden, “Bir kere bizim kampus müdürümüz İngilizce öğretmeni. Bu bir tesadüf değil. Bu yıl İngilizce, Almanca ve Rusça derslerimiz var. Ülkemizin gerçekliği düzleminde, hangi ülkelerle iletişim kuracağını düşünerek çocuklarımızın yarın iş hayatında kullanabileceği dilleri öğretiyoruz. Rusya ile ticaret ve turizm ilişkimiz çok güçlü, o bölgedeki Türk Cumhuriyetleriyle de öyle. Bu nedenle Rusça öğretiyoruz. Almanya da ticaretimizin çok yoğun olduğu bir ülke bu nedenle bu dili öğretiyoruz. Yine dünya dili olduğu için, her yerde anlaşılan, çok daha kibar olan ve kişiyi bir tık daha öne çıkaracak İngiltere İngilizcesi öğretiyoruz.”

 

VİRÜSE KARŞI GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALAN

OKULLARDAN DAHA KORUNAKLI BİR YER YOK

Tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını nedeniyle uygulanacak eğitim düzenine, kampüslerinin çok uygun olduğunu aktaran Ender Öden şöyle devam etti;

Mevcut yerleşke içerisinde hijyen koşullarının ve Covid-19 mücadele kapsamında bilinen tekniklerinin optimize edilerek en üst seviyede hijyenin sağlanması, sağlıklı ve güvenli alanın oluşturulması adına önemli bir çalışma yürüttük. Olması gereken her türlü önlemi aldık. Bizler elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk.

Okulumuz laboratuarlarıyla, derslikleriyle teknik anlamda ciddi bir alt yapıya sahip. Geniş bir kampus fırsatı sunuyoruz, okulumuz yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alana yayılıyor. Geniş sınıflarımız var, tavan yüksekliklerimiz çok fazla. Özellikle bu korona virüs sürecinde bunun faydasını çok görüyoruz. Çok uğraştık ancak verdiğimiz emekle de gurur duyuyoruz. Çünkü fiziki şartlar anlamında İzmir’de bir benzeri yok. ABD menşeili uluslararası bir kuruluştan ‘Güvenli ve sağlıklı iş merkezi’ sertifikası almaya hak kazandık. Bu Türkiye’de eğitim kurumları açısından bir ilk. Çocuklarımızın okulda virüse karşı dışarıda, parkta, tatil beldelerinde, AVM’lerde olduğundan çok daha fazla korunaklı olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki ilgili şartlar sağlandığı, eğitimcilerimiz doğru önlemleri aldığı takdir de bu geçerli.

 

‘KENDİ MASKEMİZİ ÜRETECEĞİZ’

Bizim okulumuzda çocuğun dışarısıyla muhatap olması gibi bir durum söz konusu değil diyen Ender Öden, “Çünkü içeride gerekli her türlü alan ve materyal var. Dolayısıyla dışarıdan gelebilecek her hangi bir takım virüs riskleriyle de muhatap olmuyor çocuklarımız. Bakanlığımızın belirlediği 14 maddeye koşulsuz uyuyoruz. Okulumuzda sağlık bölümü, yetkin bir uzman var. Bulunduğumuz konuma maksimum bir dakika mesafede olan bir özel hastanemiz var. Burayla protokollerimizi yaptık. Hatta 14 olmazsa olmaz kuralımızın yanında hijyen konusunda neler yapabileceğimizle alakalı hastanemizdeki yetkililerimizden destek alıyoruz. Buradan kıymetli hocalarımızın katılımıyla toplantılar da düzenleyeceğiz. Biz Modern Çağ koleji olarak, okul bünyemizde maskelerimizi üretmeyi de planlıyoruz. Tamamen gönüllülük esasıyla diğer devlet okullarında okuyan çocuklarımızda dahil olmak üzere, evlatlarımıza maske üretmeyi amaçlıyoruz. Dolayısıyla velilerimiz okulda bulaş riski oluşacağı konusunda endişe etmeyecekler. Gerek fiziki şartlardan gerek öğrenci sayılarından gerek de erişebilirliklerinin zor olmasından dolayı bunu her okulda sağlamak oldukça zor” şeklinde konuştu.

Tarih: 01-09-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum