içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Erdoğan'dan Filistin hamlesi: Liderlerle 'Mescid-i Aksa' görüşmesi

Başkan Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan'dan Filistin hamlesi: Liderlerle 'Mescid-i Aksa' görüşmesi
Haberi Sesli Dinle

Başkan Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın görüşmesinde İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Günlerdir Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, geçtiğimiz gün Mescid-i Aksa'ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa'da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı.

Filistinliler Harem-i Şerif'ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede İsrail’in Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik insanlık dışı saldırılarının muhatabının esasında bütün Müslümanlar olduğuna işaret ederek, bu saldırıları ve zulmü durdurmak için Türkiye ve Ürdün’ün birlikte çalışmasının önemli olduğunu belirtti.

KUVEYT EMİRİYLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede İsrail’in Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik alçakça saldırılarının durdurulması, uluslararası camianın bu saldırılara güçlü ve caydırıcı bir tepki vermesi ve Filistin’e destek olunması için Türkiye ve Kuveyt’in birlikte çalışmasının önemli olduğunu ifade etti.

KRİTİK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, İsrail'in uyguladığı terörü ve işgali durdurmak için başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyayı harekete geçirmek üzere ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Erdoğan görüşmelerde İsrail'in Kudüs'teki saldırılarını "terör" olarak nitelendirerek Filistinlilere yaşatılan zulmü en sert şekilde kınadı.

Erdoğan, Türkiye'nin her zaman Filistin davasının destekçisi olmaya, Filistinli kardeşlerinin yanında durmaya ve Kudüs'ün izzetini korumaya devam edeceğini belirtti.

İsrail'in şiddet ve zulüm dolu yüzü bugün bir kez daha ortaya çıktı. Özellikle yüzyılın anlaşması diye barış vaat edilip pazarlanan, şirinleştirilmeye çalışılan İsrail'in kana susayan tarafı tüm dünya tarafından yeniden görüldü.

İsrail'e yönelik başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyadan tepkiler yükselirken, Körfez lobisi İsrail yerine Filistinlilere tepki gösterdi.

KÖRFEZ'DEN İSRAİL'E DESTEK, FİLİSTİN'E TEPKİ

Filistinli Müslümanlar direnmeye devam ederken, İsrail’in normalleşme sürecine girdiği ülkelerden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) sosyal medyadan İsrail’e destek paylaşımları yapıldı.

İsrail'in şiddet ve zulüm dolu yüzü bugün bir kez daha ortaya çıktı. Özellikle yüzyılın anlaşması diye barış vaat edilip pazarlanan, şirinleştirilmeye çalışılan İsrail'in kana susayan tarafı tüm dünya tarafından yeniden görüldü.

İsrail'e yönelik başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyadan tepkiler yükselirken, Körfez lobisi İsrail yerine Filistinlilere tepki gösterdi.

Filistinli Müslümanlar direnmeye devam ederken, İsrail’in normalleşme sürecine girdiği ülkelerden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) sosyal medyadan İsrail’e destek paylaşımları yapıldı.

Paylaşımlardan birinde Filistinlilerin İsrail güçlerine taşla karşılık vermesi eleştirilerek "Bunları kim getirdi?" denildi. 

Türkiye Hahambaşılığı'ndan Filistin açıklaması
İsrail'in Mescid-i Aksa ve Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına bir tepki de Türkiye Hahambaşılığı'ndan geldi.

İsrail'in Mescid-i Aksa ve Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına bir tepki de Türkiye Hahambaşılığı'ndan geldi. Yapılan açıklamada, "Ramazan Bayramı arifesinde, herbirine saygı duyduğumuz İbrahimi dinler ve kültürler için kutsal olan Kudüs'te yaşanan son gelişmeleri büyük bir üzüntü ve endişe ile takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için nöbet tutan Filisitinlilere saldırdı. Saldırılarda 331 Filistinli'nin yaralandığı bildirildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde gerçekleşen patlamada 3'ü çocuk 9 kişinin şehit olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE HAHAMBAŞILIĞI: BÜYÜK BIR ÜZÜNTÜ

VE ENDİŞE İLE TAKİP EDİYORUZ..

Türkiye Hahambaşılığı; "Kudüs'te yaşanan son gelişmeleri büyük bir üzüntü ve endişe ile takip ediyoruz.." ifadelerini kullandı.

Türkiye Hahambaşılığı'nın açıklaması şöyle:

"Ramazan Bayramı arifesinde, herbirine saygı duyduğumuz İbrahimi dinler ve kültürler için kutsal olan Kudüs'te yaşanan son gelişmeleri büyük bir üzüntü ve endişe ile takip ediyoruz.. Bu bağlamda, bir an evvel barışçıl bir çözüm bulunması için ele ele verilmesini ve şiddetin yerini kucaklaşmaya bıraktığı bir mübarek Ramazan bayramının sulh ve huzur içinde geçmesini Yüce Allah'tan diliyor, dua ediyoruz."

Çavuşoğlu ve Lavrov'dan İsrail'e kritik Filistin çağrısı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, telefon görüşmesinde Filistinlilerin Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çıkarılmasını kınadı ve Müslümanlar için kutsal olan ramazanda durumun kötüleşmesine yol açacak eylemlerden kaçınma çağrısı yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Lavrov ile Çavuşoğlu telefon görüşmesinde Doğu Kudüs'teki durumu ele aldı, Filistin ile İsrail arasındaki ilişkilerin kötüleşmesi, Doğu Kudüs'te özellikle de Mescid-i Aksa bölgesinde gerilimin artmasından dolayı endişelerini dile getirdi. Bu bağlamda Lavrov ile Çavuşoğlu, Filistinlilerin kendilerine ait Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çıkarılmasını kınadı, meselenin tüm taraflarına itidal ve Müslümanlar için kutsal olan ramazanda durumun kötüleşmesine yol açacak eylemlerden kaçınma çağrısı yaptı. İki bakan, Rusya ve Türkiye arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Sputnik V aşısının Türkiye'ye sevkiyatının organizasyonu ve Türkiye'de üretimi ile ilgili konuları da ele aldı. Görüşmede ayrıca, Karabağ'da durumun istikrara kavuşturulması yönündeki girişimlerin sürdürülmesinin önemi de vurgulandı.

Tarih: 11-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum