içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Fatih Erbakan'dan Cumhur İttifakı Açıklaması: Olur Derlerse Tekrar Görüşürüz

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhur İttifakı'na mesaj veren Erbakan 'İmza olur derlerse tekrar görüşürüz' ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan'dan Cumhur İttifakı Açıklaması: Olur Derlerse Tekrar Görüşürüz
Haberi Sesli Dinle

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan:

Temel sorun 6284 değildi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhur İttifakı'na mesaj veren Erbakan 'İmza olur derlerse tekrar görüşürüz' ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılmama kararlarına yönelik "AK Parti bizim mutabakat protokolü imzalanması talebimize sıcak bakmadı. 6284'ün kaldırılmasını değil aile bütünlüğünü bozucu hükümlerinin ayıklanmasını istemiştik. Temel sorun 6284 değildi" açıklamasında bulundu.

Habertürk televizyon kanalında Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un canlı yayın konuğu olan Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, "Partimizin prensipleri ve olmazsa olmazları var. 30 talep görüşme öncesi konuşuldu. Taleplere başta olumlu yaklaşıldı. Pazartesi günü ortak metinde uzlaşamadık" dedi.

Erbakan Cumhur İttifakı ile yaşanan süreci şu sözlerle anlattı:

"Her seferinde prensiplerimizde, Milli Görüş'ün sosyal politikalarda, dış politikalarda kırmızı çizgileri var, insanlar bunun için geldiler, bunlar olmadan ittifakta yer almamız mümkün değildir; hatta biz ittifak içinde o cumhurbaşkanı adayı iktidar olduğunda ne yapacağını belirlemek lazım, mutabık kalmak lazım, kaldı ki Millet İttifakı aylarca oturdu, mutabakat metni olarak ortaya koydular.

Müzakere yapan heyetler tarafından konuşuldu. Binali Bey gelmeden önce heyetler bir araya gelmişti. Belli bir olgunluğa geldikten sonra Binali Bey, kamuoyunda resmi bir davette bulunmak üzere geldiler. Müzakere heyetleri bunu konuşmuştu. Biz kendi amblemimizle ittifak içinde yer almamış, bu maddeler de ittifak protokolü olarak bunlara MHP'nin, AK Parti'nin müdahale edecekleri olabilir dedik kendilerine. 1 ay müzakereleri sürdürdük. İlk başta herhangi sıkıntı olmadığı ifade edilmişti. Pazartesi en son yapılan telefon görüşmesinde bunların imzalamanın uygun olmayacağı belirtildi. Prensiplerde uzlaşma, mutabakat var diyebilecektik. Bunların imzalanması uygun değil dendi."

Canlı yayında parti teşkilatından AK Parti ile cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılıma ne kadar destek verildiği sorusuna Erbakan, "Erbakan "Binali Bey'in ziyareti sonrası il başkanlarımız ve MKYK üyelerimizle istişare yapıldı, yüzde 60 oranında teşkilatlarımız aslında ittifaka girmemizi istemedi" yanıtını verdi.

"İMZA OLUR DERLERSE TEKRAR GÖRÜŞÜRÜZ"

'Adaylıktan çekilme ihtimali var mı?' sorusuna Erbakan, ''Derlerse ki, bu maddelerde mutabıkız, bunların uygulanması için gayret göstereceğiz, imzalıyoruz derlerse tekrar kurullarımızla değerlendirilip cevap verebiliriz. Böyle bir durumda adaylıktan çekilmek gerekir. Metin konusunda ısrarcıyız. Oradan geri adım atılacak olsa aday olmadan önce atılırdı. Bu kadar insanımız, gönüldaşımız, parti teşkilatımız imzalarını verdi. Böyle bir noktada prensiplerde uzlaşabiliriz, maddeleri imzalarız diye yaklaşım olursa teşkilatımızla değerlendirebiliriz. Ama şu an böyle bir şey yok. Biz bütün gücümüzle, konsantrasyonumuzu imzalara vermiş durumdayız.'' diye cevap verdi.

Tarih: 23-03-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum