içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Finalin Adı İzmir; 51 Ve 18 Yıllık Hasreti Hangi Takım Dindirecek?

TFF 1. Lig play-off finalinde Samsunspor'u eleyen Altınordu, İstanbulspor'u saf dışı bırakan Altay'la karşı karşıya gelecek.

Finalin Adı İzmir; 51 Ve 18 Yıllık Hasreti Hangi Takım Dindirecek?
Haberi Sesli Dinle

TFF 1. Lig'de Play-Off yarı finalinde rakiplerini eleyen Altay ve Altınordu final oynamaya hak kazandı. Final mücadelesi İzmir derbisine sahne olacak.

TFF 1. Lig tarihinde ilk kez iki İzmir ekibi karşı karşıya gelecek.

TFF 1. Lig Play-Off yarı finalinde Altay, İstanbulspor'u 3-2 ve 1-0'lık galibiyetlerle eleyerek adını finale yazdırmıştı. Altay'ın ardından Altınordu'da finale yükselen ikinci takım oldu. Altınordu, ilk maçta sahasında 1-0 mağlup ettiği Samsunspor'la rövanş maçında 2-2 berabere kalarak finale yükselen taraf oldu. Bu sonuçlarla iki İzmir takımı finalde eşleşmiş oldu. Final mücadelesinin 26 Mayıs Çarşamba günü yapılması beklenirken, finalin oynanacağı stadyum henüz belirlenmedi.

ALTAY 18 YIL, ALTINORDU 51 YILDIR SÜPER LİG HASRETİ ÇEKİYOR
Son olarak 2002-2003 sezonunda Süper Lig'de yer alan Altay, bu sezondan sonra 18 yıl boyunca Süper Lig'e uzak kalmıştı. Siyah-beyazlılar bu süreç içerisinde bir dönem 3. Lig'e kadar düşmüştü.
Altınordu ise 1969-1970 sezonunda Süper Lig'de oynamıştı. Kırmızı-lacivertliler final mücadelesinde galip gelmesi halinde 51 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükselmiş olacak.

Final ne zaman oynanacak?

Süper Lig yolunda kritik bir 90 dakikaya sahne olacak olan TFF 1. Lig play - off finali 26 Mayıs Çarşamba günü oynanacak. Tek maç sonunda Süper Lig'e yükselen üçüncü takımın belirleneceği karşılaşmada eşitlik 90 dakika içerisinde bozulmazsa uzatma bölümüne geçilecek.

Uzatmalarda da eşitlik devam ettiği takdirde kazananı penaltı atışları belirleyecek.

Altay üçüncü kez finalde

Takımın başına Mustafa Denizli'yi getiren İzmir temsilcisi daha önce altı kez TFF 1. Lig play-off aşamasında yer aldı. Üçüncü kez fiale kadar yükselen siyah - beyazlılar, 2005-2006'da Sakaryaspor'a, 2006-2007 sezonunda ise Kasımpaşa'ya mağlup olarak Süper Lig'e yükselemedi.

2002/2003 sezonunda Süper Lig'e veda eden Altay, arka arkaya sekiz sezon TFF 1. Lig'de mücadele ettikten sonra bir dönem TFF 3. Lig'e kadar düştü.

2017/2018'de TFF 1. Lig'e geri dönen Altay'ın yeniden Süper Lig'e yükselmek için önünde son bir 90 dakika kaldı.

Altınordu'nun ilk heyecanı

Daha önce dört kez play - off oynama şansını son anda kaçıran Altınordu, ilk kez TFF 1. Lig'de play - off turuna kalmayı başardı.

Kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmayan ve yetiştirdiği genç oyuncularla adını duyuran İzmir ekibi, finalde Altay'a üstünlük kurması halinde tarihinde bir ilki daha yaşayarak adını Süper Lig'e yazdıracak.

İşte Altay-Altınordu finalinin stadı!

Altay ile Altınordu arasındaki TFF 1. Lig play-off finali, 26 Mayıs saat 20.00'de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

TFF 1. Lig'de Altınordu ile Altay'ın 26 Mayıs Çarşamba günü karşılaşacağı play-off finalinin oynanacağı yer belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonunun açıklamasına göre, Süper Lig'e yükselecek son takımın belirleneceği final müsabakası, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak.

Karşılaşmanın başlama saati ise 20.00 olarak belirlendi.

Tarih: 22-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum