içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Gazeteci Halit Tunç,1990'lı yılları Güvercinler Vurulurken romanında anlattı

Gazeteci Halit Tunç, 1990’lı yılların anlatıldığı 320 sayfalık dev bir roman yayınladı. Güvercinler Vurulurken adlı eserin 2. baskısı da gerçekleşti.

Gazeteci Halit Tunç,1990'lı yılları Güvercinler Vurulurken romanında anlattı
Haberi Sesli Dinle

Gazeteci Halit Tunç, 1990'lı yılları Güvercinler Vurulurken romanında anlattı. 

1990’LI YILLARIN SARSICI OLAYLARI ROMANLAŞTI…

Gazeteci Halit Tunç, 1990’lı yılların anlatıldığı 320 sayfalık dev bir roman yayınladı.  Güvercinler Vurulurken adlı eserin 2. baskısı da gerçekleşti.

1990’lı yıllar…

Gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, işadamları, öğretmenler öldürülüyor,

Türkiye’nin doğusundan başlayıp bütün ülkeyi saran,  otuz bin insanımızın ölümüne, yüz binlerce vatandaşın yaralanmasına, sakat kalmasına, binlerce ailenin göçüne,  sayısı hala belirlenmeyen binlerle ifade edilen faili meçhul cinayetlere neden olan bir terörle mücadele algoritması oluşturulmuş.

AVM’ler yakılıyor, silahsız, korumasız askere sevk edilen acemi erler yollarda kurşuna diziliyor. Ülkenin her yanına her gün şehit cenazeleri geliyor. ‘’Ver kurtul’’ tartışmaları yaşanıyor.

Köyler yakılıyor, çocuklar dağlara kaçırılıyor.  Çocuk tugayları kuruluyor. Generallere, paşalara suikast düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Zehirlenerek öldürüyor.

İstihbarat örgütlerinin kozmik laboratuvarlarında yetiştirilen intihar bombacıları kendilerini toplu taşıma araçlarında, meydanlarda patlatıyor.  Askeri harcamalar nedeniyle ulusal ekonominin milyarlarca doları silah üreticisi ülkelere aktarılıyor.

Terörün rantından beslenen çok güçlü bir sosyal sınıf oluşmuş. Bu terör lobisi siyasi mekanizmayı kilitlemiş. Yargı işlemiyor.

İşte böyle bir dönemde Güneydoğu’da gazetecilik yapan Halit Tunç 1992 yılında PKK tarafından pusuya düşürülerek kaçırılıyor. İşte 1990’lı yılları anlatan romanın hikâyesi de tam bu dönemde başlıyor.  Bunun salt bir roman ya da kurgu olmadığını belirten yazar Halit Tunç “Güvercinler Vurulurken eseri yaşanmadan yazılması imkânsız gerçek bir hikayeyi, sarsıcı bir dönemle birlikte kayıt altına alma çabasıdır.  Türkiye 1990’lı yılları ne sorgulayabildi ne de yargıladı.  Bu yaşananlardan hala ders çıkaramadık, siyasal mekanizmayı işleterek önlemlerimizi hala almadık. Siyasi hafızamızı canlı tutmak, sınırda nöbet tutmak kadar değerlidir.” diyor.

Ay yıldız Yayınevi tarafından basımı ve dağıtımı yapılan 320 sayfalık Güvercinler Vurulurken, adlı  roman bir ayda 2. baskısını da gerçekleştirdi.

Tarih: 09-05-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum