içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Güneş enerjisine büyük ilgi

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) tarafından dünya elektrik sektörünün ‘yeni kralı’ olarak duyurulan güneş enerjisine birçok ülke yatırım yapıyor.

Güneş enerjisine büyük ilgi
Haberi Sesli Dinle

Almanya güneş enerjisiyle 15 milyon konuta elektrik sağlamayı hedefliyor, Çin başta olmak üzere Asya ülkeleri, bu alandaki büyümesini sürdürüyor.

Günlük güneşlenme süresi 7.5 saat olan Türkiye de güneş enerjisine odaklandı. Yeni projelerle milyonlarca haneye temiz elektrik enerjisi sağlanması bekleniyor.

Türkiye’de güneş enerji santrallerine (GES) yatırım yapan ilk şirketlerden olan BESA Grup da bu kapsamda güneş enerjisi yatırımlarına ağırlık verdi. Güneşte büyümeyi hedefleyen BESA, yatırım için Türkiye’nin her bölgesinde araştırma yapıyor. Bu kapsamda Afyon’un Çay ilçesinde 40 Megawattlık (MW) proje hayata geçiriliyor. Ankara’daki GES santrali ise 1.608 kişinin elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Enerji sektörüne büyük önem verdiklerini belirten BESA Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, ”Çünkü Türkiye’nin gelişimi için enerjiye, enerjiyi kendimizin üretmemize ihtiyacımız var. Ülkemizin önündeki en büyük engellerden biri enerji. Alternatif enerji kaynakları bunun için büyük önem taşıyor. Özellikle de güneş enerjisi” dedi.

Tarih: 27-08-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum