İletişim Başkanlığı'nda Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı kuruldu
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, İletişim Başkanlığı bünyesinde Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı kuruldu.Yapılan düzenlemeyle, ulusal ve uluslararası alanda yürütülecek faaliyetlerde koordinasyon sağlanması amaçlanıyor.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, İletişim Başkanlığı bünyesinde Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı kuruldu.Yapılan düzenlemeyle, ulusal ve uluslararası alanda yürütülecek faaliyetlerde koordinasyon sağlanması amaçlanıyor.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı kuruldu.
Resmi Gazete'de 14 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde değişiklik yapan kararnameye göre, başkanlık; Türkiye'ye karşı yürütülen psikolojik harekat, propaganda ve algı operasyonu faaliyetlerini belirleyecek ve her türlü manipülasyon ve dezenformasyona karşı adım atacak.
Başkanlık ayrıca, kriz, afet, olağanüstü hal dönemleri ile yakın savaş tehdidi, seferberlik ve savaş halinde devletin belirlediği hedeflere ulaşmak için stratejik iletişim ve kriz yönetimi faaliyetlerinde de bulunacak.
'ALGI YÖNETİMİ' YALANI!
Yurt dışı fonlarıyla beslenen medya, İletişim Başkanlığı üzerinden manipülasyona başladı; Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı'nın algı yönetimi yapacağını iddia etti.
Ancak, başkanlığın böyle bir görevi yok. Zira başkanlık; dezenformasyon ve manipülasyonla mücadele edecek.
MADDE MADDE BAŞKANLIĞIN GÖREVLERİ
Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığının görevleri şöyle sıralandı:
a) Devletin stratejik amaç ve hedefleri ile Devletin ve milletin menfaatleri doğrultusunda gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak ulusal ve uluslararası alanda yürütülecek faaliyetlerde uygulanacak stratejik iletişim politikalarım belirlemek.
b) Ulusal ve uluslararası alanda stratejik iletişim ve kriz yönetimi faaliyetlerini yürütmek ve bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak.
c) Türkiye Cumhuriyetine yönelik iç ve dış tehdit unsurlarını analiz ederek stratejik iletişim ve kriz yönetimi açısından gerekli tedbirleri uygulamak.
ç) Türkiye Cumhuriyetine karşı yürütülen psikolojik harekat, propaganda ve algı operasyonu faaliyetlerini belirleyerek her tür manipülasyon ve dezenformasyona karşı faaliyette bulunmak.
d) Kriz, afet, olağanüstü hal dönemleri ile yakın savaş tehdidi, seferberlik ve savaş halinde, Devletin belirlediği amaç ve hedeflere ulaşmak için stratejik iletişim ve kriz yönetimi faaliyetlerinde bulunmak.
e) Görev alanı kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyonu sağlamak.
f) Başkan tarafından verilen diğer görevleri yapmak."
Tarih: 18-09-2020