içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İLKSES 12 yaşında!

Halkın ‘Doğru’ Habercisi ilkesiyle 2010 yılında yola çıktığı doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla 12’nci yaşına büyük bir coşkuyla “merhaba” dedi

İLKSES 12 yaşında!
Haberi Sesli Dinle

Halkın ‘Doğru’ Habercisi ilkesiyle 2010 yılında yola çıktığı doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla 12’nci yaşına büyük bir coşkuyla “merhaba” dedi

Halkın doğru habercisi olma yolunda 2010 yılı Ağustos ayının 15’inde yayın hayatına başlayan İLKSES Gazetesi, ilk günkü heyecanı ve prensipleriyle 12’nci yaşını büyük bir coşkuyla kutladı. Buca Kaynaklar’da bulunan Sahra Sultan’da düzenlenen kutlama organizasyonunda Kayseri Vali Yrd. M. Sadık Tunç, Mardin eski Valisi M. Temel Koçaklar, gazetemizin imtiyaz sahibi ve iş insanı Halil Arslan, İzmir Mardinliler Federasyonu Başkanı Ahmet Tunç, iş insanı Mehmet Emin Değer, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Gappi ve yönetimi, İGC eski Başkanı Gazeteci Misket Dikmen, gazetemizin Mardin Temsilcisi Gazeteci Adnan Avuka, siyasi partilerin temsilcileri, İzmir’de yayın yapan gazete ve televizyonların temsilcileri, gazetemiz personelleri ve yazarları hazır bulundu. Konukların yanı sıra gazetemizin kuruluş yıl dönümü için; Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özcoşar kutlama mesajı gönderirken, gecenin sonunda gazetemizde 5 yılını dolduran personellere de plaket takdimi yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İLKSES Gazetesi imtiyaz sahibi Halil Arslan, “Halkın ‘Doğru’ Habercisi ilkesiyle 15 Ağustos 2010 yılında yola çıktığımız doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışımızla 12’nci yılımıza merhaba derken, bundan sonraki süreçte de haklının yanında olmaya devam edeceğiz. Biz hiçbir zaman taraf olmadık ama Göztepe’nin, Karşıyaka’nın, Altay’ın, Altınordu’nun ve İzmir’de faaliyet gösteren bütün spor kulüplerin taraftarı olduk” dedi.

GENÇ VE DİNAMİK BİR KADROMUZ VAR!

Tarafsız ve ilkeli gazetecilik vurgusu yapan Halil Arslan “Bundan sonraki süreçte de doğru, tarafsız, ilkeli gazetecilik anlayışımız devam edecek. Her zaman halkın yanında olup sadece doğruları kaleme alarak, genç ve dinamik ekibimizle İzmir halkına, gazeteciliğe hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu güzel günümüzde doğru adımlar attığımızı bizlere mesajlarıyla ileten tüm dostlarımıza da teşekkür ederiz. Değerli misafirler, çok değerli konuklar 12 yıl önce sizlerle yola çıktık. Sizlerle yolumuza devam ediyoruz. Çok kıymetli personelimiz sizlere doğru ve özel haber vermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Yapmaya da devam edecekler. Bizim genç dinamik çalışkan kadromuz bu gazeteyi en iyi bir şekilde hazırlamaktadır. Huzurunuzda kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SIFIRDAN YOLA ÇIKTIK!

Başka seçenekler olmasına rağmen sıfırdan gazete kurarak yola çıktıklarını belirten Arslan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İzmir’de gazeteciliğe bundan tam 12 yıl önce başladık. Gazete almak da bir seçenekti ama biz bundan vazgeçtik, sıfırdan yola çıktık. Bu gazete, her zaman büyük bir özveriyle çıktı. İyi günlerimiz de oldu, kötü günlerimiz de ama yılmadık hep mücadele verdik. Bu zorlu yolda bir de pandemi ile yüz yüze geldik. Dünyaya kabusu yaşatan salgında Elhamdülillah ayakta kaldık. Yorucu pandemi süreci herkese yaralar verdi, yeri geldi biz de zorlandık. Fakat şu anda basında ilerleme gözükmediği gibi basında da yatırım yoktur. Buna rağmen biz devamlı basında yatırım yapmaktayız. Teknolojiyi iyi takip ediyoruz. Elimizdeki son teknoloji baskı sistemlerini kullanarak gazeteleri hazırlıyoruz. Her gün 16 sayfa olarak çıkan gazetemiz kendi matbaamızda basıldığı için elbette daha iyi imkanlarımız oldu ama biz yarım gün çalıştırıyoruz deyip de hiçbir yardım istemedik. Personelimiz sigortasız sayılsın istemedik, kıymadık, kıyamadık onlara. Ve devletten yardım almadık. Kendi yağımızla kavrulduk, imkanlarımızla mücadeleye devam ettik.”

TARAF DEĞİL, TARAFTAR OLDUK!

Hiçbir zaman taraflı gazetecilik yapmadıklarının altını çizen Arslan, “Kendi gazetemiz dışında, dışarıya da gazete bastığımız için Anadolu basınına katkılarımız oldu. Türkiye’nin 7 bölgesinde matbaalar zinciri kurduk. Bizden önce gazete bastırmak için matbaalara gittikleri zaman 5 bin kotasıyla yüz yüze kalıyorlardı. Biz bu piyasaya girdiğimizde dedik ki, satacağın kadarını basarız. Çünkü fazla basılan gazete dövizimizin çöpe gitmesi demektir. Anadolu basınına böyle bir faydamız oldu ama hiçbir zaman taraf olmadık. Sadece gazetecilik yaptık. Tekrar söylüyorum asla taraf olmadık ama taraftar olduk. Neyin taraftarı olduk? Göztepe’nin, Karşıyaka’nın, Buca’nın, Altay’ın, Altınordu’nun... İzmir’deki spor kulüplerinin taraftarı olduk. Ama asla taraf olmadık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Basın, milletin müşterek sesidir’... Bizde devamlı milletin sesi olmaya çalıştık. Elimizden geldiği kadar milletin sesi olduk. Bundan sonra da “Halkın Doğru Habercisi” olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TUNÇ: DOĞRU VE ÖZGÜR GAZETECİLİK

Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç da yaptığı konuşmada, “Halil Arslan bey sizler için bir gazeteci, basın yatırımcısı ama benim için aynı zamanda yolculuğunun büyük bir kısmına birebir şahitlik etmiş olduğum Halil ağabeyimdir. 1990’lı yıllarda Adana’da İLKHABER Gazetesi daha sonrasında Güney Hakimiyet sonrasında İzmir’de çıkardığı yerel gazete ile sürekli başarı çıtası artan bir insan olarak basın sektörüne ciddi katkılar koyan basın emekçisidir. Onun hayata başlama hikayesi gerçekten bir başarı hikayesidir. Yıllardır takip ettiğim Halil Ağabeyin tabii ki bir siyasi düşüncesi var. Ancak gazetelerinin asla ne bir siyasi düşüncesi oldu ne de tarafı oldu. Tarafı sadece ve sadece doğruluk ve özgür gazetecilik oldu. Tarafsız olan bu yayın politikasının ömür boyu sürmesini ve başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ

Mardin eski Valisi ve eski Danıştay Üyesi M. Temel Koçaklar, “Bağımsız ve tarafsız yayıncılık anlayışını büyük bir dikkatle sürdüren ve toplumsal değerlere özellikle ve öncelikle değer veren Arslan Gazetecilik ve Matbaacılık Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil Arslan’ı hepinizin huzurunda bir kez daha takdir ediyor ve kutluyorum. Onu yürekten alkışlıyoruz. Ülkemizin önemli merkezlerinde matbaacılık sektöründe önemli ölçüde istihdam sağlayan ve bu arada gazetecilik hizmetlerini de yürüten ve İzmir’de İLKSES Gazetesi, Mardin’de 1999 yılından beri Güney Hakimiyet ve İLKHABER Gazetesi’ni başarı ile yürüten bir hemşehrimizdir. Kendisini kutluyorum. Doğru haberin kaynağı İzmirlilere en sağlıklı ve güvenilir haberleri ulaştıran İLKSES Gazetesi’nin 12’inci yılını kutluyorum” dedi.

GAPPİ: NİCE 12 YILLARA!

İlkses Gazetesi’nin İzmir’de çok büyük işlere imza attığını belirten İGC Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Gappi ise “Günümüzde yerel basın çok zor şartlarda ayakta kalmaya çalışırken, İlkse Gazetesi genç ve dinamik kadrosuyla tüm bu zorluklara rağmen İzmir medyasına koyduğu katkılar ve özellikle yerel medyanın işbirliği içerisinde olmasına desteklerinden dolayı imtiyaz sahibine teşekkür ediyor, yeni yaşınızı kutluyorum. Nice 12 yıllarınız olsun” şeklinde konuştu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) eski Başkanı Misket Dikmen de “Güzel ve gurur verici bir gün. Gazeteci gerçekten yana taraftır. Gazeteci doğrudan, ilkeden ve ahlaktan yana taraftır. Gerçek gazetecilik budur. Gazeteci iyiden, doğrudan, güzelden yana taraftır. Asla hırsızdan katilden tecavüzcüden yana olmamalıdır. Bizde bu ilkelerle varlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Ne mutlu bizlere ki böyle gazetelerle bir arada sürdürüyoruz varlığımızı. Onlar da var olmayanlar düşünsün. Sevgili Halil Arslan dostluğunuzla çok güzel bir dostluk kazandığımızı da düşünüyorum. Sevgili genç arkadaşlarım sizinle gurur duyuyorum. Çok güzel haberlerle gazetecilik yapıyorsunuz. Daim olsun nice yıllarda tekrar birlikte olalım” ifadelerini kullandı.

EREK: SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ!

Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erdal Erek ise “İLKSESİ Gazetesi, Türkiye’de ve İzmir’de gazetecilik anlamında çok önemli bir misyon üstlendi. Buna gerçekten inanıyorum ve bunu inanarak dile getiriyorum. Çünkü günümüzde gazetecilik mesleğini icra etmek oldukça zor bir hale geldi. Hepinizin şahit olduğu gibi özgün ve özgür olmak hiç de kolay değil. Zor ama tüm bunlara rağmen objektif kalabilmek ve bu objektif çizgiyi sürdürebilmek kamu yararına yayıncılık yapmak, gerçekleri korkusuzca dile getirmek ayrı bir özgüven ve mutluluk veriyor. Üstlendiğimiz bu misyonu sürdüreceğimize de söz veriyoruz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz, bizler “Halkın Doğru Habercisi” mottosuyla gazetemizi genç ve dinamik bir kadro ile çıkartıyoruz. İzmir ve Türkiye gündemini profesyonelce takip ediyoruz. Bizler halkın ve toplumun aynasıyız. Hiçbir kurum, kuruluş, parti ve bir gücün tarafı değiliz. Bağımsız, özgür gazetecilik yapıyoruz. Bu doğrultuda yayın çiğimizi bozmadan da çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tarih: 15-08-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum