içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İnternet Medyasının Sorunları Çalıştayı Ankara’da Gerçekleştirildi

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİBİR) tarafından Ankara’da gerçekleştirilen ‘Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı’nda yasal düzenlemeler ve beklentiler konuşuldu.

İnternet Medyasının Sorunları Çalıştayı Ankara’da Gerçekleştirildi
Haberi Sesli Dinle

İnternet Medyasının sorunları Ankara’da ele alındı

RTÜK - İMEF ve TİMBİR’in ortak organizasyonuyla düzenlenen toplantıda İnternet medyasının sorunları ve çözüm önerileri ele alındı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİBİR) tarafından Ankara’da gerçekleştirilen ‘Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı’nda yasal düzenlemeler ve beklentiler konuşuldu.

Türkiye’nin 81 il kurucusu ile yurt dışından temsilcilerin katıldığı Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı’nın açılış toplantısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir, AK Parti 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Gazetesi sahibi Rifat Sait, İMEF Başkanı ve TİMBİR Kurcusu Dr. Süleyman Basa ile TİMBİR Başkanı Nizamettin Bilici ve çok sayıda konuk katıldı. İzmir Ege Medya Platformu adına ise İzmir'den Ahmet Kaplan katıldı. 

RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı oturumda “Türk İnternet Medyası ve RTÜK Uygulamaları“ hukukçu Aydın Demir, Şebnem Bursalı, Orhan Samast ve Cüneyt Altıparmak hukuki değerlendirmelerde bulundular. 

İnternet Yayıncılığında Lisanslama ve Yetkilendirme Süreçleri, Medyada Dezenformasyon, İnternet Medyası Basın Etiği ve İtibar internet Medyası Hukuki Sorunlar, İnternet Medyasında Teknik Ve İçerik Geliştirme, İnternet Medyasının yasal altyapı ihtiyacı, Yurt dışında Türk Medyası, İnternet Gazeteciliğinde İçerik Üretimi konuları ele alınarak detaylı bir şekilde tartışıldı.

Hacı Bayramıveli Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof. Dr. Zakir Avşar’ın moderatör olarak yer alacağı “İnternet Medyasında Problemler ve Çözüm Önerileri“ adlı oturumda ise Tanju Akıncıoğlu, Rıfat Sait, İsmail Karakaş, İsmail Kahraman yorumlarıyla sorunları ve çözüm önerileri sundular. 

Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir, İMEF Başkanı Dr. Süleyman Basa, Kurucu Başkan ve Birlik Haber Ajansı Genel Yayın Koordinatörü Nizamettin Bilici ve yurt dışından gelen medya mensupları konuşma yaparak görüşlerini dile getirdiler.

SÜLEYMAN BASA: DİJİTALLEŞECEĞİZ!..

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Dr. Süleyman Basa, “Biz İnternet Medya Bilişim Federasyonu olarak hükümetimizin aldığı kararlarla bugünlere geldik. Artık internetsiz ev hemen hemen yok. Bugün 100 kurucusuyla 3334 Sayılı Yasa’ya da başvurduk; Cumhurbaşkanımızın onayına sunulmak üzere... Sadece üç bakanlık görüşü kaldı, onları da tamamladıktan sonra inşallah Türk İnternet Medya Birliği’ni kuracağız. Ankara’da son iki ayda 100 gencimizi de NFT uzmanı yaptık Kültür Bakanlığı ile yürüttüğümüz proje sayesinde. Dijitalleşeceğiz” diye konuştu.

ÖZGÜL ÖZKAN YAVUZ: İNTERNETTE

YOKSANIZ YOKSUNUZ!..

Özgül Özkan Yavuz ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İnternet medyası artık çok önemli; dünya öyle bir hâl aldı ki artık internette yoksanız aslında yoksunuz. Yurt dışında bunun hesaplamaları da yapılıyor zaten, ‘internette kapladığın alan kadar varsın’ deniyor. Dolayısıyla yaptığınız işin ve mesleğinizin önemi her geçen gün biraz daha artıyor. Çünkü internette olunması dezenformasyon alanında bir açık alanda yaratıyor. Haberlerin çok hızlı yayılabilme ihtimali var” Çalıştayın açılış toplantısı; kurucuların değerlendirmeleri ile son buldu.

ÖNEMLİ MESAJLAR VERİLDİ

Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı, ikinci gününde oturumlar ile devam etti. RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı, Av. Aydın Demir, gazeteciler Şebnem Bursalı, Orhan Samast ve Av. Cüneyt Altıparmak’ın konuşmacı olarak katıldığı programda; ‘İnternet Yayıncılığında Lisanslama ve Yetkilendirme Süreçleri’, ‘Medyada Dezenformasyon’, ‘İnternet Medyası Basın Etiği ve İtibarı’ ‘İnternet Medyasında Hukuki Sorunlar’, ‘İnternet Medyasında Teknik Ve İçerik Geliştirme’, ‘İnternet Medyasının Yasal Altyapı İhtiyacı’, ‘Yurt Dışında Türk Medyası’, ‘İnternet Gazeteciliğinde İçerik Üretimi’ gibi konular değerlendirildi. Önemli mesajların verildiği oturumlara katılım sağlayanlar soru cevap bölümünde ise sorularına yanıt buldu.

Tarih: 29-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum