içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

IŞIKSAN ve AGS ile CBÜ Arasında İşbirliği Protokolü

Dikkan Group şirketleri arasında bulunan Işıksan ve AGS ile Celal Bayar Üniversitesi arasında üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde protokol imzalandı.

IŞIKSAN ve AGS ile CBÜ Arasında İşbirliği Protokolü
Haberi Sesli Dinle

IŞIKSAN ve AGS ile CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Dikkan Group şirketleri arasında bulunan Işıksan ve AGS ile Celal Bayar Üniversitesi arasında üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde protokol imzalandı.

Gemi geri dönüşüm endüstrisinde kurumsal bir yapı olarak faaliyetlerini sürdüren Işıksan ve AGS Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri, üniversite sanayii işbirliklerinin yaratacağı katkının farkındalığı ile sektörde bir ilki hayata geçiriyor.

Üniversiteler, bilgi ve fikirler üreten kurumlar, sanayi kuruluşları ise bu bilgi ve fikirleri uygulamaya geçiren kurumlardır. Üniversite-sanayi işbirliği, bir ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasında önemli rol oynamasının yanında yerel potansiyelin de açığa çıkmasına katkı sağlamaktadır.

Celal Bayar Üniversitesi ile sağlanacak iş birliği çerçevesinde öncelikli olarak iş sağlığı ve güvenliği konularını içeren eğitimler organize edilecek ve inovatif çözümler ile yeni projeler geliştirilecektir. Bu sayede gemi geri dönüşüm endüstrisinin dinamikleri göz önünde bulundurularak çalışma sistematiğinde güven ve çevre odaklı kalıcı çözümler ve iş kültürü oluşturulmuş olacaktır.

Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın ev sahipliğinde gerçekleşen imza töreninde, Dikkan Group CEO’su Fatih Mehmet Sancak, Işıksan Operasyon Direktörü Muhammet Çil hazır bulundular. 20 Nisan 2021 günü Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleşen imza töreninde ayrıca Celal Bayar Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Umut Burak Geyikçi ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gülenaz Selçuk katıldılar.

Işıksan ve AGS, hızlı değişimlerin yaşandığı günümüz koşullarında, güvenlik ve çevre ekseninde yürüttüğü gemi geri dönüşüm faaliyetlerini, esneklik kabiliyetinin sağladığı avantaj ile sürdürmektedir. Ayrıca kurumsal yönetim anlayışı ile gemi geri dönüşüm sektörüne örnek olmakta ve müşteriler tarafından da çözüm ortağı olarak tercih edilmesine ayrıcalık yaratmaktadır.

Işıksan ve AGS Gemi Geri

Dönüşüm Tesisleri Hakkında

Aliağa Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdürmekte Işıksan ve AGS Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri 2000 yılından bu yana sektöre hizmet vermektedirler. Ekonomik ömrünü tamamlamış olan gemilerin ve diğer deniz yüzer araçların bertarafı gerçekleştirilerek döngüsel ekonomiye kaynak yaratılmaktadır. Tesislerde elde edilen atık metal ile sürdürülebilir ekonomiye fayda sağlanmaktadır.

Işıksan ve AGS tesisleri, sürdürülen ‘Yeşil Gemi Geri Dönüşüm Faaliyetleri’ standartlar çerçevesinde ve uluslararası taraf olduğu Basel, Hong Kong, Stockholm, Rotterdam, Minamata, Montreal, Kyoto Konvansiyonları Kılavuzları, Birleşmiş Milletler Sözleşmeleri, MARPOL, IMO, ILO Protokolleri ve Avrupa Birliği Gemi Söküm Regülasyonlarına uygun olarak entegre yönetim sistemi kurmayı, dokumante etmeyi, uygulamayı ve bu sistemin etkinliğinin sürekli gelişimini taahhüt eder.

Işıksan Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri, gemi geri dönüşüm alanında Dünya çapında büyük projelere çözümler sunan yerli ve milli markadır. Sürdürülebilirlik bakış açısıyla, deneyimli, uzman, dinamik mühendis kadrosu sayesinde sektördeki gelişmeleri yakından takip ederek, daha güvenli ve daha yeşil gemi geri dönüşümü için çalışmaktadır.

Tarih: 01-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum