içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Işınsu Kestelli: Merkez Bankası Faiz İndirimi Doğru Zamanda Doğru Adım

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Merkez Bankası’nın bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 425 baz puan düşürerek yüzde 24'ten yüzde 19,75'e indirmesini, doğru zamanda atılmış çok doğru bir adım olarak gördüklerini açıkladı.

 Işınsu Kestelli: Merkez Bankası Faiz İndirimi Doğru Zamanda Doğru Adım
Haberi Sesli Dinle

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli,  Merkez Bankası’nın bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 425 baz puan düşürerek yüzde 24'ten yüzde 19,75'e indirmesini, doğru zamanda atılmış çok doğru bir adım olarak gördüklerini açıkladı.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, yazılı olarak yaptığı açıklamada Merkez Bankasının faiz indirmesini değerlendirerek şu görüşlere yerverdi:   

"Şu anda tüm dünyada faizlerin aşağı doğru hareketlendiği bir ortam yaşanıyor. Fed, 30 Temmuz'daki toplantısında muhtemelen faiz düşürecek. Gelişmekte olan ülkelere baktığımızda da geçen hafta içinde Güney Afrika, Güney Kore, Endonezya ve Ukrayna’nın faiz indirimine gittiğini görüyoruz. Şurası yadsınamaz bir gerçek ki faizlerin yüksek olması yatırımlara engel olur ve ekonomik büyümenin önünü keser. Merkez Bankası aldığı kararla bu gidişe bir dur dedi. Bunun arkası da gelecek ve faiz indirimleri muhtemelen devam edecektir. Piyasanın ihtiyacı olan bu kritik hamle ile beraber tüm sektörlerde yeni bir hareketlenme ve canlanma olacaktır. Bunun bir an önce olabilmesi için de Merkez Bankası’nın indirimhamlesinden sonra bu kararının bankaların mevcut faiz oranlarına yatırımcı lehine hızlı bir şekilde yansımasıgerekiyor.Türkiye’nin ekonomik anlamda kurtuluşu paradan para kazanmak dönemimin sona ermesi ve elimizdeki sınırlı kaynaklarınivedilikle yatırıma ve üretime yöneltilmesidir."

Tarih: 26-07-2019

FACEBOOK YORUM
Yorum