içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İzmir Basının Duayen İsmi Gazeteci Yazar Ahmet Yener Özkesen Vefat Etti

İzmir ekonomi basınının duayen isimlerinden, İzmir Medya Platformu Başkan Yardımcısı, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Kurucu üyelerinden Ekonomik Çözüm ve Ekonomik Gündem gazetelerinin kurucusu Ahmet Yener Özkesen(78) geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

İzmir Basının Duayen İsmi Gazeteci Yazar Ahmet Yener Özkesen Vefat Etti
Haberi Sesli Dinle

İzmir ekonomi basınının duayen ismi Ahmet Yener Özkesen (78) geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Dün evinde kalp krizi geçiren İzmir gazeteciler Cemiyeti Üyesi Özkesen, kaldırıldığı özel hastanede yaşama veda etti.

İzmir ekonomi basınının duayen isimlerinden, İzmir Medya Platformu Başkan Yardımcısı, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Kurucu üyelerinden Ekonomik Çözüm ve Ekonomik Gündem gazetelerinin kurucusu Ahmet Yener Özkesen(78) geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

5 Aralık 2021 Pazar günü geçirdiği kalp krizi sonrasında Egepol Hastanesi’nde yoğum bakımda tedavisi süren Özkesen, 6 Aralık 2021 Pazartesi bugün 13.30 sularında vefat etti.

Uzun yıllar Dünya Gazetesi’nin İzmir Temsilciliğini yapan, Ekonomik Çözüm ve Ekonomik Gündem Gazetelerinin Kurucusu olan Ahmet Yener Özkesen’in Ege Ekspress, İşte o gazeteci, Gazeteciler anlatıyor ve İzmir efsaneleri isimli 4 kitabı bulunuyordu.

Ahmet Yener Özkesen’in cenazesi, 7 Aralık 2021 Salı günü ikindi namazını müteakip Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nden kaldırılacaktır.

İzmir Basını'nın duayen bir ismi kaybettiğini kaydeden İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan, Ahmet Yener Özkesen'in beklenmeyen vefatı nedeniyle üzüntülerini paylaşarak şunları söyledi: 

"Yener Abimizin bitmez tükenmez enerjisi ile yeni nesile örnek bir gazetecilik hayatı vardı. Basın camiasında belirli bir kuşağa temsil etmesine rağmen hiç durmadı. Her zaman bir projesi vardı. Adeta sektöre yeni adım atmış bir muhabir ruhu ve heyecanıyla sürekli projeler üretirdi. İzmir Medya Platformu olarak yaptığımız etkinlik ve organizasyonlara uzak mesafeleri yakın ederek hiç erinmeden üşenmeden rahatsızlıklarına rağmen hep aktif bir şekilde katılırdı. Tüm etkinliklerimize en uzak mesafeden herkesten önce  gelirdi. Bu heyecanı nedeniyle de kendisine her zaman Yener abimiz 'En Gencimiz' der onun bu ruhunu, azmini, sahip olduğu dinamizmi takdir eder, yeni neslie de örnek gösterirdim. Yener Abi seni hiç unutmayacağız. Sadece çok değerli bir meslek büyüğümüzü kaybetmedik. Aynı zamanda aktif ve pozitif enerjisiyle bizlere, bu meslek erbablarına, genç nesile örnek olan İzmir Medya Platformu'nun çok kıymetli duayen bir ismini kaybettik. Kendisine Allahtan rahmet, Kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.    

Ahmet Yener Özkesen kimdir?

1 Eylül 1943 tarihinde Balıkesir’de dünyaya gelen, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nün ilk mezunlarından olan Ahmet Yener Özkesen, 1968 yılında Ege Ekspres gazetesinde meslek hayatına başladı.

1980-1994 yılları arasında Türkiye’nin en önemli ekonomi gazetesi Dünya Gazetesi’nde İzmir Temsilcisi olarak görev yaptı.

1994 yılında, 2009 yılında vefat eden oğlu Özcan Özkesen ile Ekonomik Çözüm Gazetesi’ni kurdu. Ekonomik Çözüm Gazetesi’nin yönetimini 2015 yılında kızı Bengü Özkesen’e bırakan Yener Özkesen, 2016 yılında Ekonomik Gündem Gazetesi’ni kurdu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan, Ekonomik Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi olarak meslek yaşamını sürdüren Özkesen, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi’nin kurucuları arasında yer alıyordu. Yener Özkesen’in Ege Ekspress, İşte o gazeteci, Gazeteciler anlatıyor ve İzmir efsaneleri isimli 4 kitabı bulunuyordu. 

Tarih: 06-12-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum