içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İzmirli Girişimcilerin Geliştirdikleri Yazılım Zoom ve Teams Gibi Uygulamalara Kafa Tutuyor

Türk girişimcilerin İzmir’de geliştirdikleri web tabanlı iş fikri Zoom ve Teams gibi uygulamalara kafa tutuyor. İş yaparken sosyalleşme imkanı sunan Plus2 uygulaması ile yazılım ihracatı gerçekleştiriyor

İzmirli Girişimcilerin Geliştirdikleri Yazılım Zoom ve Teams Gibi Uygulamalara Kafa Tutuyor
Haberi Sesli Dinle

Türk girişimcilerin İzmir’de geliştirdikleri web tabanlı iş fikri Zoom ve Teams gibi uygulamalara kafa tutuyor. İş yaparken sosyalleşme imkanı sunan Plus2 uygulaması ile yazılım ihracatı gerçekleştiriyor

Yıllarca Almanya’da yaşadıktan sonra İzmir’e yerleşen Ünal Eren ve Ahmet Taş İzmir’de geliştirdikleri Plus2 uygulaması ile iş ortağı oldu. İkisi de Almanya kökenli olan Türk girişimciler İzmir’den başlattıkları girişim ile yurtdışı pazarında Zoom ve Teams gibi uygulamalara kafa tutuyor. İzmir’den yazılım ihracatı yapan şirketin kurucu ortaklarından olan Ünal Eren, Ahmet Taş ve Viossi Madja’nın Plus2 macerasını; fikir oluşturma aşamasından şu anda geldikleri noktaya ve ulaşmak istedikleri hedefe kadar geniş bir çerçevede konuştuk.

ZOOM VE TEAMS İHTİYACA CEVAP VERMİYOR

Şirketin kurucu ortaklarından Ünal Eren pandemi ile birlikte bütün etkinliklerin online ortamda yapılmaya başlandığını belirterek, “Mevcut programlarda bir kişi konuşuyor 50 kişi dinliyor. Ancak insanlarla tanışma durumunu Zoom ve Teams gibi programlarla yapamıyorsunuz. Klasik bir webinarda bahsettiğimiz 50 kişi birbirleri ile asla temas edemiyor. Ahmet ile biz şöyle düşündük; bir uygulama olsun yine herkesi bir odada toplasın, moderatör bir düğmeye bassın ve herkes rastlantısal bir şekilde aynı gerçek dünyada olduğu gibi eşleştirsin. Onu organize eden kişi görüşmenin kaç dakika süreceğini de belirlesin ve otomatik olarak devam etsin fikri kafamızda oluştu. Çünkü mevcut platformlarda bunu yapamıyorsunuz” dedi.

İŞİMİZİ HALLEDİYORUZ AMA SOSYALLEŞEMİYORUZ

Plus2’nun kurucu ortaklardan Ahmet Taş da ortak bir düşünce sonucu Plus2’nun hayata geçtiğini ifade ederek, “Almanya’da yaşarken 3 sene önce İzmir’e taşındım. Yazılım işini buradan sürdürüyorum. Ünal ile bir toplantıda tanıştık. Baktık ki ikimiz de İzmir’de yaşıyoruz. Daha sonra Ünal kafasındaki fikri ile benimle temasa geçti. Pandemi araya girdikten sonra iş yapış şekilleri değişti ve şirketlerin bu soruna bir çözüm üretmesi gerekiyordu. Evden çalışma modeli tüm dünyada iyice yerleşti. Pandemi döneminde temas olmasın diye herkes azami dikkat etti. Biz sadece geçici bir çözüm değil uzun vadeli bir değişiklik yapalım istedik. İkimiz de bu değişikliğin farkına vardık ve bu durumun geçici olmadığını anladık. Zoom ve Teams harika ürünler bin kişiye çok kolay webinar düzenleyebiliyorsunuz ama iş ağı oluşturma (networking) olayına geldiğimiz zaman kolay olmuyor. İşimizi hallediyoruz ama sosyalleşemiyoruz” diye konuştu.

İŞ AĞINIZI GENİŞLETMENİZE YARDIMCI

Evden çalışma modelinin iyi olduğunu ama sosyalleşmenin kaybolduğuna dikkat çelen Ahmet Taş, “Plus2 tam da bu soruna çözüm üretmiş oldu. Bir etkinlikte bir iki kişi ile tanışıp orada durursunuz, sohbet 1-2 kişi ile devam eder. Plus2 uygulamasında her şey otomatik olduğu için minimum 10 kişi ile tanışıyorsunuz. Çok ilginç birisi ile tanıştıktan sonra kartvizit alışverişini yapıp ondan sonra telefonda görüşüyorsunuz. Plus2 size iş ağınızı genişletmenize büyük katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

FARKLI ÜLKELERDE KULLANICILARI VAR

Plus2 uygulamasına sadece kullanıcı yüzünden bakarak bu işi nasıl kolay hale getirebiliriz diye düşündüklerine vurgu yapan Ahmet Taş, “Şu anda kullanıcılarımız arasında Londra’da, büyük bir finans kurumu. Amerika’da Arizona’da bir ticaret odası, İrlanda’da bir inovasyon AR-GE network firması var. Gün geçtikçe de kullanıcılarımız artmaya devam ediyor. İzmir’den ihracat yapıyoruz ve bütün dünyaya hitap ediyoruz. Pazar payımızı büyütmek ve ürün konusunda da kendimizi geliştirmek istiyoruz. 50 kişilik rastgele grubu iki ayrı gruba da bölmek istiyoruz. Yatırımcılar ve start-up projeleri ayıran gruplar ile birbirleri ile eşleşmeyen sistem düşünüyoruz. Bir start-up bir yatırımcı ile eşleşecek. Bunu kadın erkek ile de yapabilirsiniz. İş arayan ile işvereni de yapabilirsiniz. Aynı şirkette deneyimli deneyimsiz olarak da eşleştirme yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

AMAZON ALTYAPISINI KULLANIYORUZ

Uygulamayı kullanan ve geri bildirimi gönderen moderatörlerin uygulamadan çok memnun kaldığını ancak aynı zamanda kullanıcıların da bir o kadar memnun kaldığını belirten Ahmet Taş, “Uygulama web tabanlı olduğu için kullanması çok basit. Çünkü sadece iletişim bilgilerini içeren formu dolduruyorsunuz. Kime vermek isteyip istemediğinizi de kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Kartvizit gönderdiğinizde karşı taraf onayladığı zaman kartvizitiniz karşı tarafa gidiyor. Çok harika geri dönüşler aldık. Uygulamayı web tabanlı yaptık çünkü kullanıcılar bir şey indirmeden en kolay şekilde toplantıya katılsınlar istedik. Halihazırda müşterimiz olan Ticaret Odası’nda kullanıcılar genelde orta yaşlarda oldukları için teknolojiye yakın insan olmadıkları için kullanımın çok kolay olması gerektiğini düşündük. Altyapımız çok sağlam çünkü Amazon altyapısını kullanıyoruz. Görüntü ve ses kalitesinde müthiş geri dönüşler aldık. Zoom’dan daha iyi olduğumuz söylendi. Görüntülü toplantı konusunda kesinlikle kafa tutuyoruz. Zoom’da da aynısını yapabilirsiniz ama elle yapmanız gerekir. 20 kişi ile yapılır ama ondan sonra hatalar oluşmaya başlar. Tekrar eşleşme yapar” dedi.

BİR YILDIR HİZMET VERİYORUZ

Plus2 uygulamasını oluşturma fikrinin Nisan 2020’de oluşmaya başladığını ilk prototipi Ekim 2020’de çıkardıklarına işaret eden Ünal Eren, “Plus2 ilk kez uluslararası Kolombiya film festivalinde kullanıldı. Bu arada https://www.goplus2.com/ isimli web sitemiz çok ziyaret edildi. Çünkü Ahmet çok güzel bir blog yazdı. Çok önemli bir yerde yazıyı konumlandırınca websitemiz birden ilgi görmeye başladı. Bir programı yazmak var ama bir de programı kullananı bulmak var. 2 milyar uygulama arasında biz nasıl fark edileceğiz dedik. Ahmet “Zoom’la yapılamayan toplantı” hakkında bir blog yazdı. Orada her şeyi karşılaştırmalı anlattı. Çözümü de orada sundu. Ondan sonra Google’da aramalarda ilk sayfaya yerleştik. Sadece SEO çalışması ile bunu başardık. Ekim 2020’den beri 1 yıldır faal olarak hizmet veriyoruz. Yazılım ihracatı hakikaten çok müthiş bir şey. Ürünle ilgili çok iyiyiz ama insanlara ulaşmak ve tanıtım daha zor. İleride cep telefonlarına uyarlanan programlar da bulunabilir. İş haricinde sosyal gruplara da yayılabiliriz” şeklinde konuştu.

Tarih: 24-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum