içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

“Karantina Günleri”nde Ashab-ı Kehf’i kitaplaştırdı

Araştırmacı-Yazar Abdülkadir Karaman, Covid-19 salgını yüzünden evlerimizde karantinaya girdiğimiz günlerde “Ashab-ı Kehf” kıssasını yeniden yorumlayarak kitaplaştırdı.

“Karantina Günleri”nde Ashab-ı Kehf’i kitaplaştırdı
Haberi Sesli Dinle

Araştırmacı-Yazar Abdülkadir Karaman, Covid-19 salgını yüzünden evlerimizde karantinaya girdiğimiz günlerde “Ashab-ı Kehf” kıssasını yeniden yorumlayarak kitaplaştırdı. “Kur’an Kıssalarının Tarihi Gerçekliği (Ashab-ı Kehf / Zülkarneyn: İki Kıssa, İki Kimlik” adını taşıyan eser, Yüzleşme Yayınevi tarafından hazırlanarak piyasaya sunuldu. 304 sayfalık zengin kaynakçalı eserde, konuyla ilgili çok sayıda fotoğraf ve belge de yer alıyor.

 

Kitabın önsözünde yazma hikâyesini anlatan Karaman “1400 sene önce aynı sebeplerle olmasa da, aynen bizlerin bugün evlerimizde hapsolduğumuz gibi, Mekke’de küçük bir mahallede ağır bir abluka altında olan Nebi ve arkadaşlarına bir çıkış yolu göstermek ve moral kazandırmak amacıyla indiğini düşündüğümüz Kehf Suresi ve kıssaları bugün de bize ışık tutuyor” diyor.

Karaman önsözde ayrıca şunları belirtiyor;

“Bu kitabın kaleme alındığı günlerde Kur’an okumalarımızda bu sureyi ve ‘Mağara Arkadaşları Kıssası’nı okumuş ve çalışmıştık. Kıssanın okumasının bitiminde Koronavirüs salgını başladı. Bizler karantina önlemleri kapsamında evlerimize kapandık, kendimizi izole ettik. Dış dünyayla fiziki bağlantılarımızı kestik, bir nevi mağara evlerimizde uykuya daldık. Yani bütün insanlık küçücük bir virüs karşısında ölüm tehlikesi ve korkusuyla evlerine hapsolmuş durumda. Durumumuz tıpkı Kur’an’da kıssası anlatılan, mağaraya sığınan yiğit gençlerin çıkış yolu araması gibi bir çaresizlik ortamı. Kur’ani yürüyüşümüzde Ashabı Kehf’e benzer bir durumda Rabbimizden bir çıkış yolu göstermesini bekliyoruz. İşte bu sebeple, bu konudaki birikim ve doğrularımızı Kuran dostlarıyla paylaşmak istedik.”

 

Üçüncü eseri

 

Halen İzmir’de yaşayan yazarın daha önce de “Üretmek Yaşamaktır” ve “Biraz Aleviyiz, Biraz Sünniyiz (Türk Toplumunda Alevi-Sünni Kimliğinin Oluşumu)” isimli kitapları yayınlanmıştı. Çeşitli konferanslar veren ve çok sayıda araştırması çeşitli dergilerde yayınlanan Karaman’ın bu üçüncü kitabı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.kitapyurdu.com/kitap/kuran-kissalarinin-tarihi-gercekligi/544016.html&filter_name=abd%C3%BClkadir%20karaman

Tarih: 30-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum