içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kılıçdaroğlu: ‘Ey dünya sen de 3 Aralık’ı bekle’

Tüm partilileri  ve vatandaşları 3 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirecekleri vizyon toplantısına davet eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ey dünya sana da sesleniyorum, seninle de rekabet etmeye geliyoruz, sen de 3 Aralık’ı bekle” dedi.

Kılıçdaroğlu: ‘Ey dünya sen de 3 Aralık’ı bekle’
Haberi Sesli Dinle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubu’nda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Tüm vatandaşları 3 Aralık’ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak vizyon toplantısına davet eden Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

AKILLA ÇÖZECEĞİZ: Bütün sorunları akılla, bilgiyle çözmek mümkün. Dürüst çalışkan bir anlayışla halkı düşünerek bütün sorunları çözmek mümkün. Emekliler, çiftçiler, TIR şoförleri, taksi şoförleri, esnaf bizden bahsedin diyor. 14 milyona yakın emeklimiz var. Ekonomik büyümeden emekliler pay almasın diye kanun çıkaranlara oy verirseniz, benim iki elim yakanızda olur söyleyeyim. Emeklilerin sorunlarını çözeceğiz. Cebinde parasıyla gezecek, torunu geldiğinde bayram harçlığını rahatlıkla verecek.

KADRO HAKKINIZ: Fahri Kur’an kursu öğreticileri. ‘Neden bizden söz etmiyorsunuz’ dediler. Hakkımız teslim edilmiyor, biz de kadro istiyoruz’ dediler. Bahçeli’den tutun pek çok siyasetçi açıklamalar yapmış. Aradan geçmiş yıllar sözde kalmış. Ama ben bu kardeşlerime sesleniyorum. 6-7 ay sonra iktidar olduğumuzda göreceksiniz, kadro sizin hakkınız, hakkınızı size teslim edeceğim.

REKTÖR SEÇİMİ: Boğaziçi Üniversitesi, hepimizin göz bebeği. Bir Kanun Hükmünde Kararname çıkardılar. ‘Üniversite hocaları kendi rektörlerini seçmesin, ben atayacağım’ dedi. O üniversitede bırakın rektörlük yapmayı o üniversitede profesörlük unvanını alabilecek yetenekte olmayan kişiyi getirip rektör yaptılar. Üniversite hocalarıma da sesleniyorum. YÖK denen 12 Eylül darbe hukukunun ürünü bir bir kurum kaldırılacaktır. 

TOPLANTIYA DAVET: Önümüzde bir vizyon toplantısı var, yani bir vizyon zirvemiz var, bunu yapacağız. Bütün milletvekili arkadaşlarımı, bütün vatandaşlarımı bu vizyon toplantısına davet ediyorum. Tabii belediye başkanı arkadaşlarımızı da davet ediyoruz. Peki bu zirvede yol arkadaşlarımıza neyi anlatacağız? Arkadaşlarımıza halkın huzuruna çıktıklarında ne için oy isteyeceğimizi anlatacağız. Sadece bir tekil adaya şahsım kafalarına oy istemek CHP’nin kitabında yoktur.

YEPYENİ BİR ANLAYIŞ: Sevgili yol arkadaşlarım, CHP sadece bir adaya oy istemeyecek. CHP yepyeni bir anlayışla yepyeni bir sisteme oy isteyecek. CHP adaya oy istemeyecek güç birliğine oy isteyecek. CHP oyları daha iyi bir yaşam, daha adil bir düzen için isteyecek. Yeni bir siyasal ve aynı zamanda siyaset üstü bir anlayışla oy isteyecek vatandaştan. Çünkü biz sadece Türkiye’yi yaşadığımız ekonomik krizden çıkarmak için oy istemiyoruz. Bundan sonra ülkemizi yapısal krizlerden koruyacak sistemi getirmek için geliyoruz.

DÜNYAYA SESLENDİ: Sizi İstanbul’a davet ederken, dünyaya da seslenmek isterim. Ve ‘ey dünya’ demek isterim. ‘İnsanımız senin ucuz iş gücün değildir. Ülkemiz senin mülteci kampın değildir. Toprağımız senin çöp depolama alanın değildir. Mahallerimiz senin uyuşturucu baronlarının fink attığı bataklıklar değildir. Bu karanlığa asla mahkum değiliz.’ O vizyon toplantısında ‘ey dünya diyeceğiz, seninle rekabet etmeye geliyoruz’. Teknolojide, sanayide, eğitimde, insan haklarında, kadın haklarında, özgürlüklerde, demokraside, hayvan haklarında, çevrecilikte iyi olan her şeyle rekabet etmeye geliyoruz. Ey dünya sana da sesleniyorum sen de 3 Aralık’ı bekle diyorum.’ 

Adayınızı açıklayın diye bağırıyor, yalvarıyorlar’

“Bu saraylılar farklı bir şey bilmedikleri için sabah öğle akşam ‘adayınızı açıklayın, adayınızı açıklayın’ diye bağırırlar. O kadar ki bazı köşe yazarları 200’ün üstünde yazı yazdı, ‘adayınız kim’ diye, yalvarıyorlar açıklayın adayınızı, zavallı durumdalar. Geçenlerde Erdoğan çıktı ve bir vizyon konuşması yaptı ya da bir vizyon açıkladı. 2.5 saat tek başına kürsüdeydi. Çünkü başka bir kişiyi asla istemez. ‘Her şeyi ben bilirim ve her şeyi ben yaparım’ der. Tek kişi. Devleti tek kişiye teslim ettiğinizde vizyonu da tek bir kişi açıklar. Kimse de itiraz edemez ona bizim dışımızda.

‘Ülkenin sabahlarını karanlığa boğdular’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından dün sabah yaptığı paylaşımda kalıcı yaz saati uygulamasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Kış saatine geçmeyerek, bakın çocuklarımıza ne yaptılar? Türkiye’nin sabahlarını karanlığa boğdular. Gerçekten de bu bir trajedidir... Kalpleri gibi zifiri karanlığa mahkûm ettiler Türkiye’yi. Bunu hemen, ama hemen; mutlaka düzelteceğiz” ifadelerini kullandı.

Tarih: 30-11-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum