içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Küresel Çözüm Platformu Çalışmalarına Hızlı Başladı

Kısa bir süre önce kurulan Küresel Çözüm Platformu, çalışmalarına yoğun tempoda devam ediyor. Dünyadaki tüm Türk dernekleri ve STK’ları bir çatı altında toplayacak platform, ortak sosyal, eğitim, kültürel, sanatsal, gastronomik ticari faaliyetler yapabilmelerini ve sorunlara çözüm yolları bulmayı amaçlıyor.

Küresel Çözüm Platformu Çalışmalarına Hızlı Başladı
Haberi Sesli Dinle

Küresel Çözüm Platformu

çalışmalarına hızlı başladı

NEDİM ODABAŞ

Kısa bir süre önce kurulan Küresel Çözüm Platformu, çalışmalarına yoğun tempoda devam ediyor. Dünyadaki tüm Türk dernekleri ve STK’ları bir çatı altında toplayacak platform, ortak sosyal, eğitim, kültürel, sanatsal, gastronomik ticari faaliyetler yapabilmelerini ve sorunlara çözüm yolları bulmayı amaçlıyor.

Kısa bir süre önce kurulan Küresel Çözüm Platformu, çalışmalarına yoğun tempoda devam ediyor. Dünya üzerindeki tüm Türk Dernek ve STK’ları bir çatı altında toplamayı hedefleyen, ortaya çıkacak sinerjiden ülkemize katma değer sağlamayı hedefleyen Küresel Çözüm Platformu, farklı proje ve projeksiyonlarıyla dikkat çekiyor. Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Hakan Berktaş, Küresel Çözüm Platformu olarak, dünya üzerindeki tüm Türk Dernek ve STK’ları bir platformda bir araya getirdiklerini kaydederek, “Bu sayede birleriyle sinerji oluşturmasını, ortak sosyal, eğitim, kültürel, sanatsal, gastronomik, ticari faaliyetler yapabilmelerini ve çeşitli sorunlarını ve çözüm yolları bulmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

İnforrmel yöntemlerle sorunlar çözülecek

Berktaş, şöyle devam etti: “Bu sayede;-Türkiye festivalleri gibi etkinlikler ile yaşadıkları ülkelerde Tür kültürünü, yemeğini, ticari avantajlarının tanıtımları yapılabilecek.-Başka başka ülkelerde birbirinden habersiz ve kopuk yaşan Türk vatandaşlar daha çok yardımlaşabilecekler ve birbirlerine destek verebilecekler. -Gerekirse yaşadıkları ülkelerdeki sosyal sorunlarının çözümleri açısından projeler, çalışmalar yapabilecekler, sosyal politikalar üretebileceklerdir.-Almanya’daki bir vatandaşımız Amerika’daki, Çin’deki veya Afrika’daki başka bir vatandaşımızla bağlantı kurup ticaret yapabilecek.-Bu sayede tüm ülkelerde muhteşem bir lobi gücü elde edilmiş olacaktır. -Örneğin bulunduğunuz ülkede yaşayan bir vatandaşımız Türkiye’deki basit bir işini informel yöntemlerle kısa sürede çözebileceksiniz. Bu konuda; Tüm STK ve derneklerimizi ayrıca kişileri platformumuza üye olmaya davet ediyoruz” Berktaş, platformlarına üye olmak isteyenleri ücretsiz olarak üye yaptıklarını belirterek kureselcozumplatformu.com internet adresinden herkesi kendileriyle bağlantı yapmaya davet etti.

Güçlü birliktelik, güçlü el birliği

Küresel Çözüm Platformu’nun güçlü birliktelik ve güçlü el birliğinin hayata geçirilmesi fikriyle ortaya çıktığını ifade eden Hakan Berktaş, “Türkiye merkezli Küresel Çözüm Platformu, özünde dünyadaki tüm Türklerin el ele verip, ortak enerji ve sinerji üretebileceği bir güçlü birliktelik amacını taşımaktadır. Biliyoruz ki, dünyanın bir çok bölgesine ülkemizden vatandaşlarımız göç etmişlerdir. Bu vatandaşlarımızın sosyal, sosyo-kültürel, sosyolojik, ekonomik, siyasal nitelikte bir çok problemleri vardır. Bu problemlerin çözümünde bir dizi dezavantajlı durumlar yaşamakta, hatta ülkemizle ilgili aidiyet sorunlarının çözümünde de kendilerine uzanacak bir el beklemektedirler. Dünyanın bir çok bölgesinde bulunan insanlarımızın kurdukları irili ufaklı derneklerimiz mevcuttur. Ama bu derneklerimizin tek başlarına kendilerine üye olan insanların sorunlarını çözebilme, derneklere üye olan insanlarımızın oluşturdukları enerjiyi ve sinerjiyi katma değer olarak ortaya koyma kabiliyetleri yoktur. Niçin? Çünkü her dernek tek başına hareket ettiği için ortaklaşa projeler, ortaklaşa projeksiyonlar ortaya konulamamaktadır. İşte Küresel Çözüm Platformu, dünyanın neresinde olursa olsun, Türk vatandaşlarımıza uzanacak ve hangi konuda olursa olsun dezavantajları avantaja çevirecek bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır. Bugün Yurt Dışında Yaşayan Türklerle ilgili farklı bakanlıklar bünyesinde farklı nitelikte çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Ama bunların hiç birinin katma değer olarak ülkemize yansıdığına şahit olmuyoruz. Çünkü, tek tek yapılan organizasyonlar, başta da ifade ettiğimiz gibi güçlü birlikteliklerin ortaya çıkmasına engel oluyor. Yurt dışında yaşayan Türklerin, vatandaşlarımızın daha nitelikli projeler ve projeksiyonlar etrafında toparlanması gerekiyor. Biliyoruz ki, dünyanın neresinde yaşıyorsa yaşasın vatandaşlarımızın o ülkenin sosyal, sosyo-kültürel ve ekonomik açmazlarıyla ilgili sorunlarla boğuşmaktalar. Bütün bu sorunlar o ülkenin kendi şartlarından kaynaklandığı için o ülkenin şartları içinde çözümlenmesi zor sorunlar. Bu sorunlara Türkiye’mizden uzanacak güçlü bir el olması, güçlü çözüm yolları oluşturulması gerekiyor. Küresel Çözüm Platformu, işte sadece derneklerin bir araya geleceği bir platform değildir. Küresel Çözüm Platformu, dünya üzerinde yaşayan her vatandaşımızın kendisine özel sorunlarına, aidiyet duyguları için üye oldukları derneklerin de kendilerine has projeksiyonlarına yön vermek için kurulmuştur. Bu platformu sadece ekonomik bir platform olarak değerlendirmiyoruz.Bu platformu sadece derneklerin bir netvork altında toparlanması fikri olarak da değerlendirmiyoruz. Küresel Çözüm Platformu, ismini hak eden şekilde Türkiye’den dünyayı kuşatan, yerelden evrensele uzanan karmaşık her türlü problemin çözümünü sağlayacak, her türlü dezavantajı ortadan kaldıracak bir platform olacaktır. Platformumuzun bir çok ayağı, bir çok projesi, bir çok projeksiyonu olacaktır” değerlendirmesini yaptı.

kureselcozumplatformu.com

Tarih: 11-08-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum