içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Macaristan'ın Reddettiği Türkiye'nin Kabul Ettiği İstanbul Sözleşmesi'ne İptal Sinyali

Aile için tehlikeli bulduğu için Macaristan tarafından reddedilen İstanbul sözleşmesi hakkında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır" dedi.

Macaristan'ın Reddettiği Türkiye'nin Kabul Ettiği İstanbul Sözleşmesi'ne İptal Sinyali
Haberi Sesli Dinle

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Sözleşmesi hakkında, "Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır" dedi.

Türkiye'de çok şiddetle eleştirilen, aileye vurulan en büyük darbe olarak görülen, bu nedenle Macarsitan Parlemontosunun bile reddettiği Avrupa Konseyi İstanbul sözleşmesinin Türkiye'de iptal edilmesi gündeme geldi. 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kamuoyunda tartışmalara neden olan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili 'iptal' sinyali verdi. Kurtulmuş konuya ilişkin, "Sözleşmeden çekilme ile ilgili hazırlık yapılıyor. İstanbul Sözleşmesi, imzalanması yanlıştı. O zaman hangi usul ile yürürlüğe girdiyse aynı şekilde kaldırılacak" ifadelerini kullandı.

 

İstanbul Sözleşmesi nedir?

Cinsiyet eşitliği adı altında cinsiyet kavramını iğdiş eden, LGBT gibi kimlikleri destekleyen sözde  Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla, Avrupa Konseyi tarafından 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açılan sözleşmedir.

İstanbul sözleşmenin kesinlikle Türk aile yapısına uygun olmadığı, sözleşme maddelerinde Türk aile yapısı gelenek ve göreneklerimizle uymayan çok sayıda sakıncalı maddeler içerdiği için uzmanlar ve toplumun çeşitli kesimlerinden yoğun bir eleştiri alıyordu.

İstanbul sözleşmesi görünürde her ne kadar adı 'şiddeti önleme' gibi masumene bir kavrama dayansa da gerçekte şiddet sadece bir perdeleme olarak kullanılıyor. Bu perdeleme üzerinden ilgili maddlerde çok sayıda ahlaksız ve Türk aile yapısı için son derece sakıncalı maddeler içermesi nedeniyle eleştirilirken, hükümete uzun zamandır bu sözleşmeden ayrılması için yoğun toplumsal baskı yapılıyordu. 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

HALK İSTİYORSA KALDIRIN
Diğer taraftan konuya ilşkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'da konuya ilşkin olarak olumlu sinyal verdi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yaptığı MYK ve il başkanları toplantılarında, kamuoyunda tartışılan İstanbul Sözleşmesi de gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına, “Çalışıp, gözden geçirin. Halk istiyorsa kaldırın. Halkın talebi kaldırılması yönündeyse, buna göre bir karar verilsin. Halk ne derse o olur” talimatı verdi.

Tarih: 02-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum