içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Meral Akşener'in A Takımı Belli Oldu!

İYİ Parti'de 2'nci Olağan Kurultay'ın ardından Genel İdare Kurulu (GİK), Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplandı. Toplantıda yeni Başkanlık Divanı belirlendi.

Meral Akşener'in A Takımı Belli Oldu!
Haberi Sesli Dinle

İYİ Parti'de 2'nci Olağan Kurultay'ın ardından Genel İdare Kurulu (GİK), Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplandı. Toplantıda yeni Başkanlık Divanı belirlendi.

 

İYİ Parti’de dün ‘A Takımı’ ve Meclis grup yönetimi belirlendi. Kurultayda yaşanan liste krizinin odağındaki isim Teşkilat Başkanı Koray Aydın, muhalif vekillerin ‘görev verilmesin’ talebine rağmen Başkanlık Divanı’ndaki yerini korudu.

İYİ Parti’de Başkanlık Divanı ve TBMM grubunun yeni yönetimi belirlenirken, kurultaydaki ‘oy verilmeyecekler’ listesinde adı olanlar da dahil yaklaşık 15 milletvekili oylamaya katılmadı. İsmail Tatlıoğlu grup başkanı seçilirken, Lütfü Türkkan ve Müsavat Dervişoğlu’nun Grup Başkanvekililiği görevlerine devam etmesi kararlaştırıldı.

 

Muhalif vekiller yayınladıkları bildiride ise istifa iddialarını yalanladılar ve isim vermeden Koray Aydın’a yüklendiler: “Kongremizde yapılan ve partimize verdiği zarar kamuoyumuzca malum yanlış ve kötü uygulamaların faillerinin Partimiz içindeki konumlarının akıbeti hususunda da ciddi endişelerimiz mevcuttur.”

Kapalı grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener partisi içindeki liste tartışmaları konusunda “Derdimiz memleket meselesi, derdimiz işsizlik. İç meselelerimizle Türkiye’yi meşgul etmeyi doğru bulmuyorum” dedi.

 

SÖZCÜLÜK RAFA KALKTI

Genel İdare Kurulu toplantısı sonucunda Yavuz Ağıralioğlu’nun yürüttüğü Parti Sözcülüğü rafa kalktı. Liste tartışmalarının odağındaki isim olan Teşkilat Başkanı Koray Aydın ise Akşener ile görüşen muhalif milletvekillerinin ‘Görev verilmesin’ talebine rağmen yerini korudu. Muhalif vekillerin bu karar sonrası nasıl bir adım atacakları merak ediliyor.

 

İşte Meral Akşener'in Yeni A Takımı


Siyasi İşler Başkanı: Cihan Paçacı
Genel Sekreter: Uğur Poyraz
Mali İşler Başkanı: Ümit Dikbayır
Teşkilat Başkanı: Koray Aydın
Hukuk Ve Adalet Politikaları Başkanı: Bahattin Bahadır Erdem
Seçim İşleri Başkanı: M. Tolga Akalın
Uluslararası Politikalar Başkanı: Ahmet Kamil Erozan
Türk Dünyası Ve Yurtdışı Türkler Başkanı: Yavuz Ağıralioğlu
Ortadoğu Politikaları Başkanı: Salim Ensarioğlu
Yerel Yönetimler Başkanı: Metin Ergun
Ekonomi Politikaları Başkanı: Erhan Usta
Kalkınma Politikaları Başkanı: Ümit Özlale
Milli Güvenlik Politikaları Başkanı: Nuri Okutan
Eğitim Politikaları Başkanı: Şenol Sunat
Toplumsal Politikalar Başkanı: Ünzile Yüksel
Kadın Politikaları Başkanı: Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu
Gençlik Politikaları Başkanı: Berna Sukas
Doğa Ve Çevre Politikaları Başkanı: Arzu Önşen
STK İlişkileri Başkanı: Burak Akburak

Tarih: 02-10-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum