içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Muhalefetin eleştiri odağındaki dezenformasyon yasası ekim ayında görüşülecek

TBMM, ek bütçe kanunu ile 3600 ek gösterge ve öğrenci affı getiren yasal düzenlemeleri tamamladıktan sonra 1 Temmuz Cuma itibarıyla tatile girecek. Böylelikle muhalefet tarafından sansür olarak nitelendirilen dezenformasyon yasası görüşmeleri yeni yasama yılına kaldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, dezenformasyon düzenlemesinin ekim ayına bırakma kararı aldıklarını söyledi.

Muhalefetin eleştiri odağındaki dezenformasyon yasası ekim ayında görüşülecek

TBMM, ek bütçe kanunu ile 3600 ek gösterge ve öğrenci affı getiren yasal düzenlemeleri tamamladıktan sonra 1 Temmuz Cuma itibarıyla tatile girecek. Böylelikle muhalefet tarafından sansür olarak nitelendirilen dezenformasyon yasası görüşmeleri yeni yasama yılına kaldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, dezenformasyon düzenlemesinin ekim ayına bırakma kararı aldıklarını söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemindeki en önemli konulardan biri olan ve kamuoyunda "dezenformasyon yasası" olarak bilinen teklifin görüşmeleri yeni yasa dönemine ertelendi.

"MECLİS 1 TEMMUZ'DA TATİLE GİRİYOR"

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, dezenformasyon düzenlemesinin ekim ayındaki yeni yasama yılında görüleceğini ifade etti. Ünal, "Meclis 1 Temmuz'da tatile giriyor. Dezenformasyonla mücadele yasa teklifi ekim ayında görüşülecek." dedi.

MUHALEFET "SANSÜR" OLARAK NİTELEMİŞTİ

Dezenformasyon yasasındaki maddeyle 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' olarak tanımlanacak suç kapsamında üç yıl hapis cezası öngörülüyor. 'Suçun, failin gerçek kimliğini gizlemek suretiyle veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde' denilerek cezasının yarı oranında artırılmasına yönelik ibare ise eleştirilerin ardından Adalet Komisyonu'nda değişmişti. Muhalefet ise bu maddeyi "sansür" olarak nitelemişti.

Tarih: 30-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum