içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

“Namazla Yüceliş” Yayınlandı

Zehra Taş’ın yazdığı “Namazla Yüceliş” isimli kitap yayınlandı. Kayseri’deki Netform Matbaacılık A.Ş. tarafından tasarlanıp basılan 72 sayfalık eser “Namazlarını huşu içinde kılanlara ve kılmak için gayret gösterenlere” ithaf edilmiş.

“Namazla Yüceliş”  Yayınlandı
Haberi Sesli Dinle

Zehra Taş’ın yazdığı “Namazla Yüceliş” isimli kitap yayınlandı. Kayseri’deki Netform Matbaacılık A.Ş. tarafından tasarlanıp basılan 72 sayfalık eser “Namazlarını huşu içinde kılanlara ve kılmak için gayret gösterenlere” ithaf edilmiş.

Editörlüğünü Eğitimci-Yazar Mehmet Ayman ile Gazeteci-Yazar Rıfat Yörük’ün yaptıkları kitap “Namaz:Tevhidin eyleme dönüşmesi, Cemaatle namaz, Osmanlı’da cami ve cemaat, Cuma namazı, Ailemize namazı emretmek, Resulün namaz kılınmamasına hoşgörüsü yok!, Abdest, Hekim gözü ile abdest, Namazın sağlık açısından faydaları, Setr-ül avret, Kıble, Niyet, Tekbir getirmek, Kıyam, Hûşû, Kıraat, Rükû, Secde, Selam, Son söz” başlıklı bölümlerden oluşuyor.

Ruh yüceliğinin en sağlam yol 

Eserin arka kapağında şu bilgiler veriliyor;

“Namaz, fani olan insanla, baki olan Allah arasında bir bağdır. Namaz bir damla ile bitmez tükenmez derya arasında buluşma zamanı ve yeridir. Namaz kaynayıp coşan bir hazinenin anahtarıdır. Namaz kızgın çöl güneşinin altında serin bir ağaç gölgesidir. Namaz üzgün ve yorgun gönüllerin, şefkatli bir el (ilahi kudret) tarafından okşanışıdır. Böyle durumlarda Resulullah (s.a.v) namazla rahatlardı. Namaz Allah’a zikrin devamını ve ona yakınlığı sağlayan bir ibadettir. Kişiye takvayı, tevbeyi, sabrı, tevekkül ve cihadın manalarını öğretir. Mümini salih bir hayata hazırlar. Günah sultasından kurtulup ruh yüceliğine ulaşmanın en sağlam yoludur namaz…”

 

Yazar hakkında

Zehra Taş, 1958 yılında Adana’nın Saimbeyli ilçesinde dünyaya geldi. 1976 yılında liseden mezun olduktan sonra girdiği memuriyet sınavını kazanarak, on yıl süreyle devlet memuru olarak görev yaptı. On birinci yılda başörtüsü ve memurluk arasında tercih yapması gerekince görevinden istifa etti.

Daha sonra Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif görevler aldı. Bu anlamda yurtiçi ve yurt dışında birçok hayır çalışmaları oldu. Yirmi beş yıldan fazla zamandır, her hafta Salı günleri birlikte kitap okumaları yaptığı on iki arkadaşı ile beraber halen ’’Salı Grubu’’ adı altında vakıf ve derneklerin küçük bir versiyonu seklinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Yazar, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı ve Mazlumder Şube Başkanı Ahmet Taş’ın eşidir.

Tarih: 11-09-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum