içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Prof. Dr. Tülin Oygür: “Çocuklarınızı Netflix’ten Kurtarın!”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Oygür, Netflix abonesi çocuklu ailelere seslendi; “Çocuklarınızı Netflix’ten Kurtarın!” Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, Netflix yayınlarını sert bir dille eleştirerek, Netflix abonesi çocuklu ailelere seslendi.

 Prof. Dr. Tülin Oygür: “Çocuklarınızı Netflix’ten Kurtarın!”
Haberi Sesli Dinle

Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Oygür, Netflix abonesi çocuklu ailelere seslendi; “Çocuklarınızı Netflix’ten Kurtarın!” Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, Netflix yayınlarını sert bir dille eleştirerek, Netflix abonesi çocuklu ailelere seslendi.

 

Prof. Dr Oygür, “Şimdilerde pedofiliyi olumlayan filmlere de yer açan Netflix’te, yarınki adımın ensestin propagandası olmayacağından kim emin olabilir. Netflix’i ‘masum’ bir eğlence medyası olarak görmek, büyük bir yanılgıdır. Gözünüzü dört açın!“ dedi. Prof. Dr. Tülin Oygür, bugün (25 Agustos 2020) yaptığı yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizde bir buçuk milyon dolayında üyeliği olduğu tahmin edilen ABD çıkışlı Netflix yayın platformunun, her istendiğinde, her ortamda ve her tür dijital aygıtla film ve dizilere ulaşabilme konforunu sunarken; yetişme çağındaki çocuklarımız için tehlikeli bir alan yaratmakta olduğunu belirtti. Oygür, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Netflix’teki dizi ve filmlerin içeriklerinde arasız pompalanan ‘cinsellik dünyası’, özellikle çocuk ve gençlerimizde cinselliğin aşırılaştırılması; sapkınlıkların ‘normalleştirilmesi’; cinsel kimliksizleşmenin özendirilmesi gibi, sağlıklı cinsel gelişimlerini engelleyecek ciddi riskler taşımaktadır. On yaş altı çocukların severek izledikleri çizgi filmlerin içeriklerine, ‘eşcinsel’ çocukların; eşcinsel ‘ebeveynler’in ve ‘cinsiyetsiz’ karakterlerin sokuşturulmuş olması, vahimdir. Bütün bunları, ‘yaratıcı özgürlükler’ diyerek savunan Netflix, çocuklarımızın zihinlerine saldırmaktadır! Hiç uzun olmayan bir vadede çocuklarımızın aile yapımızı, milli değerlerimizi, geleneklerimizi küçümseme ve sorgulama eğilimine gireceklerini söylemek abartı değildir.” Emperyalist kültürün, toplumları milli benliklerinden soyutlama işlevinde Netflix’in oynadığı rolü, abonelerin dünya dağılımına bakarak da anlamanın mümkün olduğu belirten Oygür, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Netflix abonelerinin büyük çoğunluğu, bugün ABD dışı ülkelerdendir; buna ülkemiz de dâhildir. Bütün dünya oturmuş, emperyalist Batının yeni toplum inşasında, insanî ve toplumsal değerlerin gerilik sayıldığı ve alay konusu haline getirildiği; sınırsızlıkta ‘sınır tanımayan’ neoliberal ideolojinin bu ‘eğlencesini’ izlemektedir. Şimdilerde pedofiliyi olumlayan filmlere yer açan Netflix’te, yarınki adımın, ensestin propagandası olmayacağından kim emin olabilir.” Prof. Oygür, Netflix’teki bu durum ve bu gidişatın, Batı toplumlarında da ciddi tepkilere yol açmaya başladığını ve aboneliklerde iptaller olduğunu kaydederek, açıklamasına şöyle devam etti: “Baskılar sonucu bir iki dizinin geri çekilmesi sağlanmış olmakla birlikte, Netflix durmamaktadır! Afişi ve açıklamayı değiştirmekte fakat ‘özgürlük’ diyerek, tepki çeken bu dizi veya filmleri yayınlamayı sürdürmektedir. Bize düşen ise Batıdan gelen her şeyi doğru ve mubah sayan, Batılılığı çağdaşlık zanneden anlayışımızı, kullandığı araçlardan birisi de Netflix olan neoliberal ideolojinin toplumumuza buyurduğu söylemler üzerinden sorgulamaktır. Şayet çocuklarımızı bütün canlılara ve doğaya saygılı; yardım sever; dürüst; çalışkan; devletine ve milletine bağlı aydın bireyler olarak yetiştirme isteğimizde samimi isek, o zaman tek yolumuz, Atatürk’ten miras, millete duyulan büyük sevgi ve inançla, bilimin ışığında ilerlemektir.” 

Tarih: 26-08-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum