içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Serdar Ortaç'ın Yeni Karabiberi

Serdar klasiği şarkılarını İngilizce hem de Türkçe söyleyerek dünyanın Türkiye’yi benim kadar sevmesini ve saygı duymasını istiyorum” diyor Kylin Milan.

Serdar Ortaç'ın Yeni Karabiberi
Haberi Sesli Dinle

Serdar klasiği şarkılarını İngilizce hem de Türkçe söyleyerek dünyanın Türkiye’yi benim kadar sevmesini ve saygı duymasını istiyorum” diyor Kylin Milan. 

Kylin, Serdar’ın da yardımıyla Türkiye’nin güzelliğini tüm dünya ile paylaşmak istiyor ve onun klasikleşmiş şarkılarını İngilizce ile birleştiriyor. Amerika’lı pop yıldızı ile müzik endüstrisi ve projeleri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 

Sizi biraz tanıyabilir miyiz? 

Benim adım Kylin Milan, 17 yaşındayım ve Serdar Ortaç ile birlikte Türkiye’de 5 hafta geçirdikten sonra geçen ay Amerika’ya döndüm. 

Müzik sektörünün şu anki durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Müzik endüstrisi yeni fikirler ve seslerle gelişiyor gibi görünüyor, bunu çok heyecan verici buluyorum! 

Aradan geçen pandemi döneminde müziğe erişimdeki değişimler, dijital platformların artması ve ekonomik krizler dikkate alındığında oyun alanı daraldı mı yoksa daha geniş ve çeşitli bir kitleye ulaştı mı sizce? 

Pandemi ve herkesin o dönemde sahip olduğu fazladan zaman nedeniyle, daha fazla müzik sanatçısı sosyal medya aracılığıyla daha geniş bir kitleye ulaşabildi. Oyun alanı genişledi ve bağımsız ve yeni sanatçılara seslerini duyurma ve yeni ve çeşitli bir kitleye ulaşma şansı verdi.  

Global olarak ülkemizde müzik harcamaları diğer ülkelere göre çok daha düşük. Amerika’da müzik endüstrisinde durum nasıl? 

Ben Amerika Birleşik Devletleri’ndeyim, bir müzik sanatçısı olarak yerleşmek çok pahalı ve zordur, bu nedenle, turneye çıkmadığınız veya ürün satacak kadar büyük bir hayran kitleniz olmadığı sürece müzik endüstrisinde para kazanmak kolay değildir. 

Türkiye’ye gelme fikri nasıl oluştu? Serdar Ortaç ile yollarınız nasıl kesişti? 

Serdar ve ben bir film yapımcısı ve yönetmeni Sean GK tarafından tanıştırıldık. İkimiz de birlikte bir müzik projesinde işbirliği yapmak istediğimize karar verdik. Bu yüzden Dansöz’ü kaydetmek için Türkiye’ye gelmemin en iyisi olacağını düşündük. 

Ne tür müzikten hoşlanırsınız? Dinlediğiniz ve hayranız olduğun sanatçılar kimler? 

Pop müziği ve iyi bir vuruşla dans müziğini seviyorum. Ruh halime göre birkaç çalma listem var ama hikaye anlatımından dolayı en sevdiğim sanatçılar Dua Lipa, Ariana Grande ve Billy Joel diyebilirim. 

Beraber çalışmak isteyip “Bir gün mutlaka onlarla düet yapmak isterim” diyeceğiniz başka sanatçılar var mı? 

Whitney Houston yaşıyor olsaydı onunla işbirliği yapmayı çok isterdim ama Ariana Grande ile işbirliği yapmak harika olurdu! 

Oyunculuk kariyer planlarınız arasında nasıl yer alıyor? Bundan yıllar sonra oyunculuk alanında kendinizi nerede görüyorsunuz? 

Aslında şu anda özel oyunculuk dersleri alıyorum. Oyunculuk sanıldığından daha faydalıdır. Müzik videolarında ve sahne performanslarında kullanışlıdır. Kendimi birkaç yıl içinde gelecekteki bir filmde başrolde görüyorum. 

Müzik kariyerinizde en ilham verici veya etkili kişi kim oldu? 

Her zaman anneme baktım ve ondan ilham aldım. Benim yaşımdayken klarnet çalardı ve korodaydı, bu yüzden sanırım onun müzik genlerinden bazılarını aldım. Annem benden ve hayallerimden asla vazgeçmeyen tek kişidir 

Şimdiye kadar en sevdiğiniz veya en unutulmaz konser deneyiminiz neydi? 

Geçenlerde Luke Bryan’ın çok eğlenceli olan konserine kız arkadaşlarımla gittim ve her şarkıya eşlik ettim. 

Yaratıcı sürecinizde en çok keyif aldığınız ve ilham aldığınız anlar hangileri? 

Gitarımla oturup spontane akorlar bulmayı ve buna uygun sözler bulmayı seviyorum. 

Kendi müziğinizde ne tür temalar veya mesajlar iletmeyi tercih edersiniz? 

Müziğimde imgelemeyi ve hikaye anlatıcılığını seviyorum. Yüzeyde olandan daha derin duyguları aktarmaya çalışıyorum. En son şarkım “Baby It’s Summer” adadan ilham alan iyi hissettiren bir şarkı. Pek çok imge barındırıyor… Amacım, şarkımı dinlediklerinde insanların kumsalda ya da en sevdikleri tatildeymiş gibi hissetmelerini sağlamaktı. 

Müzik tarzınızı veya sound’unuzu nasıl tanımlarsınız?  

Bence genelim, müziğim eğlenceli ve iyimser, bu da kişiliğimi yansıtıyor. 

Müzik yapmanın en büyük zorlukları nelerdir ve bunların üstesinden nasıl gelirsiniz? 

Müzik yaparken karşılaştığım en büyük zorluklardan biri, iletmeye çalıştığım duyguyu temsil eden doğru sesi bulmak. Beyin fırtınası ve deneme yanılma yoluyla o mükemmel sesi bulmanın üstesinden geliyorum. 

Hayranlarınıza nasıl bir mesajınız var ve onlarla nasıl bağlantı kurmayı hedefliyorsunuz? 

Hayranlarıma oldukları gibi kabul edildiklerini hissettirmek için çok çalışıyorum. Hayranlarıma onları en çok bir insanı gerçekten güzel yapan güzel kalpleri için sevdiğimi hatırlatmaya çalışıyorum. 

Tarih: 16-08-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum