içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Şok Marketten Alışveriş Yaptı Uygulamaya İsyan Etti: Asgari Ücretle Çalışanlar Sizin Bu Para Hırslarınıza Katlanmak Zorunda mı?

Kurumsal İletişim Uzmanı ve Aile Danışmanı Gamze Ersoy, Şok Marketten Online alışveriş yaptı. Alışveriş sonunda çalışan personele reva görülen muameleye ve uygulamalarına isyan eden Ersoy, "Asgari ücretle çalışan bu insanlar, sizin bu para hırslarınıza katlanmak zorunda mı? diyerek Şok Marketlere tepki gösterdi. Yurttaşlarda sosyal medya üzerinden Şok Market’e boykot çağrısı yaptı.

Şok Marketten Alışveriş Yaptı Uygulamaya İsyan Etti: Asgari Ücretle Çalışanlar Sizin Bu Para Hırslarınıza Katlanmak Zorunda mı?
Haberi Sesli Dinle

Cepte Şok” uygulamasıyla internet üzerinden sipariş almaya başlayan Şok Market’in yeni çalışan almayıp siparişleri evlere götüren çalışanlarına araç vermemesi üzerine yurttaşlar sosyal medya üzerinden Şok Market’e boykot çağrısı yaptı.

 

Koronavirüs nedeniyle marketlerin online alışveriş sitelerine yükselen taleple birlikte kurye ve depo çalışanlarının üzerine de fazladan yük binerek, hak gaspları ve sağlıksız çalışma koşulları da beraberinde arttı.

 

Kullanıcıların belirtmesine göre, “Cepte Şok” uygulamasıyla online olarak satış yapan Şok Market de, yeni çalışan almayıp çalışanlarını araç vermeden evlere yolluyor.

 

Bunun üzerine sosyal medyada kullanıcılar #SokMarketBoykot hashtagiyle Şok Market’e boykot çağrısı yapmaya başladı.

 

Kurumsal İletişim Uzmanı ve Aile Danışmanı Gamze Ersoy'da, Şok Marketten Online alışveriş yaptı. Alışveriş sonunda çalışan personele reva görülen muameleye ve uygulamalarına isyan eden Ersoy, "Asgari ücretle çalışan bu insanlar, sizin bu para hırslarınıza katlanmak zorunda mı? diyerek Şok Marketlere tepki gösterdi.

İşte Şok Market'ten Alışveriş yapan ve karşılaştığı manzaraya isyan eden Kurumsal İletişim uzmanı Gamze Ersoy'un O tepki mesajı:

 

"Şok Markette Şok Skandal ! Yarım saat önce akılalmaz bir durumla karşılaştım. Dün akşam saatlerinde şok marketten vermiş olduğum online sipariş bugün adresime geldi. Kapıdaki kadın personele teşekkür ederken öğrendim ki, alışverişleri markette çalışan personeller yürüyerek teslim ediyorlarmış. Çok ağır olursa iki kişiyle ya da market arabasıyla getiriyorlarmış. Bu nasıl bir saçmalık, nasıl bir saygısızlık. Ellerinde poşetlerle çoğu asgari ücretle çalışan bu insanlar, sizin bu para hırslarınıza katlanmak zorunda mı? Neden diğer marketler gibi hazırlıklarınızı tamamladıktan sonra kullanıma açmıyorsunuz? Şu dönemde bizlere hizmet etmek için her fedakarlıkta bulunan bu insanlara yazık değil mi !

‘’ŞOK DAHA UCUZA YOK’’ derken haklılarmış..."

 

İşte ŞOK Markete sosoyal medyadan yayılan tepkilerden sadece birkaçı

 

Tarih: 06-04-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum