içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sosyal Medya Devlerine Reklam Yasağı Geliyor: Şimdi Ne Olacak?

Facebook, Instagram Twitter ve TikTok başta olmak üzere sosyal medya devlerine kesilen üçüncü 30 günlük ceza sürecinde sona gelindi. Sosyal medya platformlarına reklam yasağı gelecek. Reklam yasağı geldikten sonra ne olacak?

Sosyal Medya Devlerine Reklam Yasağı Geliyor: Şimdi Ne Olacak?
Haberi Sesli Dinle

Facebook, Instagram Twitter ve TikTok başta olmak üzere sosyal medya devlerine kesilen üçüncü 30 günlük ceza sürecinde sona gelindi. Sosyal medya platformlarına reklam yasağı gelecek. Reklam yasağı geldikten sonra ne olacak? İşte Detaylar.....

Sosyal Medya Devlerine

Reklam Yasağı Yolda

1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren sosyal medya yasası ile birlikte günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye'de en az bir temsilci bulundurmaları, bu kişinin de iletişim bilgilerine doğrudan erişilebilecek şekilde internet sitesinde yer verilmesi gerekiyor.

 

Sosyal medya devleri Türkiye'de temsilci

bulundurmadıkları için cezalar kesiliyor.

İlk etapta devlere 10'ar milyon TL para cezası kesilmişti. Ardından 30 gün içinde temsilci atamayan platformlara 30 milyon TL ceza daha kesilmişti.

Ocak 2021 içinde temsilci atamamış olan sosyal medya platformlarına reklam yasağı cezası verilecek. Türkiye’deki küçük ve büyük tüm işletmeler dahil olmak üzere herkes bu platformlara reklam veremeyecek.

Bu cezaların ardından halen temsilci atanmaz ise sosyal ağ sağlayıcısının internet trafiği yüzde 50 daraltılacak. Bu daraltmanın ardından 30 gün içinde temsilci bildirilmez ise de Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurularak internet hızının yüzde 90’a kadar düşmesi istenecek.

Tarih: 06-01-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum