içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sosyolog Yazar Neslihan Karayılan, ''Bitmeyen Yolculuk-2'' kitabını tanıttı

Sosyolog -yazar Neslihan Karayılan, ''Bitmeyen Yolculuk -2'' kitabını Konak Duvar Kitapevi'nde düzenlenen bir etkinlikle tanıttı.

Sosyolog Yazar Neslihan Karayılan, ''Bitmeyen Yolculuk-2'' kitabını tanıttı
Haberi Sesli Dinle

Sosyolog -yazar Neslihan Karayılan, ''Bitmeyen Yolculuk -2'' kitabını Konak Duvar Kitapevi'nde düzenlenen bir etkinlikle tanıttı.

Neslihan Karayılan, etkinlik ve söyleşinin açılışında yaptığı konuşmada, ''Bitmeyen Yolculuk'' kitabını ilk 1999’da çıkardığını, uzun bir aranın ardından ikincisi ile yeniden okurlarıyla buluştuğunu hatırlatarak, “Bazen bir şey yapmak isteriz ama şartlar buna pek müsaade etmeyebilir. O şartların olgunlaşmasını beklersiniz. İyi ki bu kadar aradan sonra oldu. Bu anı, bu güzelliği yaşamam gerekiyormuş ne mutlu” dedi.



Neslihan Karayılan sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ben çıktığım bütün yolları, yolculukları kendime yaptım. Ve tüm yolculuklarımda bir şeye inandım;  gökkuşağının bittiği yerde hazine saklıydı ve bir gün o hazineye ulaşacaktım. Buna her inandığımda yol biraz daha uzadı. Yol bir yere gitmiyordu, giden bendim. Yürüyen, yorulan, acıyan, sancıyan bendim. Attığım her adımda biraz daha yaklaştım kendime. Dönüştüm. Önce kendimi anlamaya çalıştım sonra tüm dünyayı. Hiçbirimizin birbirimizden bir farkı olmadığını ve bir çoğumuzun kalbi kırık çocuklar olduğunu gördüm. Ve esas kahramanlar kalbi kırık çocuklardı, 'cesur yürek', 'spartacus' gibi.. Ve her kahramanın ihanet edeni de çok oluyordu. Öyle ki, uğruna savaştıklarındı seni öldürmek isteyenler. Ama bilirsin, çıktığın yolda gökkuşağının bitiminde hazine saklıdır. Bugün bu hazineye ortak olan tüm güzel yüreklere teşekkürlerimle...''

İzmir Köy-koop Birliği Başkanı Neptün Soyer de Neslihan Karayılan’ı tanıdığı günden bu yana hiçbir şeyde, hiçbir koşulda vazgeçmediğini ve bu alanda kadınlarımızı desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Karayılan’la tanışmalarının geç olduğunu ve iyi ki yollarının kesiştiğini belirterek, “Çok kez şiire dokunduk. Bu yolculuğunu destekliyorum ve hiç bitememesini diliyorum” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı - Meclis Üyesi Nilay  Kökkılınç ise  kadın yazarları İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.

Genç Eşitlik Platformu Kurucu Başkanı Tülin Eraslan Kesiktaş, ''Karayılan’ın inatla ısrarla vazgeçmeyişine, mücadelesine ortak ve mutlu olmanın içindeyim. Kadınlarımızı her zaman her  anlamada desteklemeye devam edeceğiz. Gücümüz yetiği kadar, yanlarında yer alacağız. Yolu yolculuğu hiç bitmesin'' dedi.
Etkinliğe, Biz Kitap Koordinatörü Yunus Bekir Yurdakul'un yanı sıra kitapseverler katıldı.

Tarih: 20-09-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum