içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Tam Bitti Derken İngiltere'de Her Şey Tersine Dönmeye Başladı

Koronavirüs salgınında hasta ve vefat sayılarında önemli düşüş yaşanan hatta uzun zaman sonra günlük ölüm görülmeyen İngiltere'de hasta sayılarının yeniden artmasıyla birlikte normalleşme adımlarının ertelenmesi gündeme geldi. Bu gelişmelerin, normalleşme adımlarının ertelenmesine yol açacağı konuşuluyor.

Tam Bitti Derken İngiltere'de Her Şey Tersine Dönmeye Başladı
Haberi Sesli Dinle

Koronavirüs nedeniyle 112 binden fazla insanın hayatını kaybettiği İngiltere'de uzun zaman sonra günlük ölüm vakası kaydedilmemişti. Koronavirüsün seyrinin düşmesi nedeniyle büyük sevinç yaşanan ülkede, her şey tersine dönmeye başladı.

Son günlerde koronavirüs hasta sayılarının yeniden yükselişe geçmesi, ülkede panik yarattı.

TEDBİRLERİN TAMAMEN KALDIRILMASI RİSKLİ

Ülkede halk sağlığı yetkilileri, 21 Haziran'da son Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasının "geriye gidişi durdurmak" için ertelenmesi gerektiği uyarısında bulundu. Yetkililer, tedbirlerin tamamen kaldırılmasının hastane başvurularında artış riski oluşturabileceği değerlendirmesinde bulundu.

YÜZDE 90'DAN FAZLASI DELTA VARYANTI

Ülkede yeni Kovid-19 vakalarının yüzde 90'ından fazlasını Delta varyantı oluşturuyor. Hükümet, 21 Haziran'a kadar ülkedeki 50 yaş ve üstü yetişkinlerin aşılanmasını tamamlamayı amaçlıyor.

KARANTİNANIN KALDIRILMASI PLANLANIYORDU

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 22 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle 5 Ocak'ta uygulanmaya başlanan ulusal karantinanın, vaka ve aşılama sayıları dikkate alınarak 8 Mart'tan itibaren 21 Haziran'a kadar 4 aşamalı plan dahilinde kaldırılacağını duyurmuştu. Birinci aşamanın uygulandığı 8 Mart'ta, İngilizlerin 6 kişiyle sınırlı olmak üzere açık havada sosyalleşmelerine izin verilmişti.

EĞLENCE MERKEZLERİNİ HİZMETE AÇMIŞLARDI

İkinci aşamanın uygulanmaya başlandığı 12 Nisan'da mağaza, berber, spor salonları yeniden hizmete girmiş, restoran ve barların açık mekanlarında müşterilerine servis yapmasına izin verilmişti. Ülkede 17 Mayıs'ta başlayan normalleşmenin üçüncü aşamasıyla eğlence merkezleri de dahil sinema, tiyatro ve müzeler yeniden hizmete açılmıştı. 21 Haziran'da uygulanması planlanan dördüncü aşamada ise Kovid-19 önlemleri kapsamındaki tüm sınırlandırmaların kaldırılması planlanıyor.

Tarih: 12-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum