içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Terörden Beslenen İsrail Yine Saldırdı

Mescid-i Aksa'da bulunan Kıble Mescidi'nde namaz kılan cemaate saldıran İsrail polisi, iğrenç saldırısında ses bombası ve plastik mermi de kullandı.

Terörden Beslenen İsrail Yine Saldırdı
Haberi Sesli Dinle

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi'nde namaz kılan cemaate saldırıda bulundu.
Müslüman halka uyguladığı zulüm ve şiddete ara vermeyen İsrail kuvvetleri, dün gece saatlerinde iğrenç bir olaya daha imza attı. İsrail’in işgali altındaki Doğu Kudüs’teki Eski Şehir bölgesinde bulunan kutsal Mescid-i Aksa'da cemaate İsrail polisi, cemaate ses bombalarıyla saldırdı. Yüzlerce kişinin yaralandığı korkunç saldırıda Mescid-i Aksa’nın önü savaş alanına döndü.

İşgalci İsrail, Müslümanlara uyguladığı zulüm ve şiddette hız kesmiyor. Filistinli halka iğrenç saldırılarda bulunan işgalci İsrail polisi, dün gece saatlerinde Doğu Kudüs'teki Eski Şehir bölgesinde bulunan kutsal Mescid-i Aksa'ya adeta terör saldırısı gerçekleştirdi.

CEMAATE BOMBALI VE MERMİLİ SALDIRI

Mescid-i Aksa'da bulunan Kıble Mescidi'nde namaz kılan cemaate saldıran İsrail polisi, iğrenç saldırısında ses bombası ve plastik mermi de kullandı.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada en az 205 Filistinlinin saldırıda yaralandığı belirtilirken yaralanmaların çoğunun plastik mermiyle yüz, göz ve göğüs bölgesinden olduğuna değinildi. Hain saldırı sonrası Mescid-i Aksa'nın önünde can pazarı yaşandı. Namaz kıldıkları sırada hain saldırının hedefi olan Müslüman halka acımazsız saldıran İsrail kuvvetleri, insanlık skandalına imza attı.

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer Kisvani, Harem-i Şerif'te yaşanan olayların durdurulması için İsrail polisinden avlulardan çekilme çağrısı yapmasına rağmen İsrail polisinin, saldırıya devam ettiği bildirildi.

Öte yandan Mescid-i Aksa'nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ile Sahire Kapısında da İsrail polisi Filistinli gençlere saldırdı.

AA MUHABİRİ DE YARALANDI

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki cemaate müdahalesinde Anadolu Ajansı’nın (AA) Orta Doğu Editörü Turgut Alp Boyraz ayağından yaralandı.

Harem-i Şerif’teki olayları takip eden Boyraz, İsrail polisinin kullandığı plastik mermiyle ayağından vuruldu.

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki cemaate müdahalesinde Anadolu Ajansı’nın (AA) foto muhabiri Mostafa Alkharouf sırtından, AA kameramanı Faiz Abu Rmeleh ise sağ bacağından yaralandı.

TÜRKİYE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanan alçak saldırıya, Türkiye'den de sert tepki gecikmedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın Kudüs'te İsrail tarafından gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin sert eleştirilerde bulundu.

KALIN: "İŞGALCİ BİR GRUP VATİKAN'A SALDIRSAYDI..."

İsrail güçlerinin, teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya giden Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermi ile saldırılarında en az 53 kişi yaralandı. Yaşanan bu insanlık dışı olaya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın canlı yayınında sert tepki gösterdi. "Dünyanın bir başka yerinde bir başka dinin kutsal mekanına böyle bir saldırı olsaydı acaba dünya kamuoyu ne derdi? diyen Kalın, "İşgalci bir grup Vatikan'a saldırsaydı dünya kamuoyu nasıl tepki verirdi? Bu yaşananları ibretle izliyoruz. Bunun hesabını soracağız. Cumhurbaşkanımızın net bir ifadesi var 'Kudüs kırmızı çizgimizdir.' Bu bizim duruşumuzdur" ifadelerini kullandı.

İsrail güçlerinin, teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa'ya giden Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermi ile saldırılarında en az 163 kişi yaralandı. Yaşanan bu insanlık dışı olaya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sert tepki gösterdi.

"SALDIRILARI ŞİDDETLİ ŞEKİLDE KINIYORUZ"

Kalın, "Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bu kademeli sistematik İsrail saldırıları ilk defa olmuyor. Ve işgalci İsrail güçlerinin Ramazan orucunu ve Mescid-i Aksa'yı dahi hiçe sayan, hiçbir kutsala saygısı olmayan tavrını oraya koyan bir durumla karşı karşıyayız. Filistin halkı yalnız değildir. Türkiye Cumhuriyeti olarak, Türkiye olarak Filistin'in haklı davasında yanlarında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Saldırıları şiddetli şekilde kınıyoruz" dedi.

"BATI DÜNYASI BU DURUMDAN UTANÇ DUYMALI"

Kalın, "Batı dünyası yaşanan bu durumdan utanç duymalı" sözleriyle İsrail'in uyguladığı insanlık dışı tavra tepki gösterdi.

"İŞGALCİ BİR GRUP VATİKAN'A SALDIRSAYDI..."

"Dünyanın bir başka yerinde bir başka dinin kutsal mekanına böyle bir saldırı olsaydı acaba dünya kamuoyu ne derdi? diyen Kalın, "İşgalci bir grup Vatikan'a saldırsaydı dünya kamuoyu nasıl tepki verirdi? Bu yaşananları ibretle izliyoruz. Bunun hesabını soracağız. Cumhurbaşkanımızın net bir ifadesi var 'Kudüs kırmızı çizgimizdir.' bu bizim duruşumuzdur" ifadelerini kullandı.

İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRI

İslam dünyasına çağrıda bulunan Kalın, "İsrail'e saldırıları durdurması için ortak tavır alınmalı" dedi.

"İŞGAL GÜÇLERİ MESCİD-İ

AKSA’YI DERHAL TERK ETMELİDİR"

Daha sonra sosyal medyadan da açıklama yapan Kalın şu ifadeleri kullandı;

İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını şiddetle kınıyoruz. 

Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa’yı derhal terk etmelidir. 

Bu menfur ve pervasız saldırılar derhal durmalıdır.

Tarih: 07-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum