içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Türkiye'de Kozmetik Sektörü Büyüyor

Kozmetik sektöründe faaliyet gösteren çok uluslu firmaların çoğu Türkiye’de üretim ve pazarlama faaliyetlerinde bulunuyor. Ekonomik gelişmelere bağlı olarak, Türkiye'de kozmetik ve kişisel bakım sektörü yılda %10 büyüme gösteriyor. Doğal kozmetik ve kişisel bakım, pazarın %5 ‘ini oluşturuyor. Bahsi geçen oran dünya pazarıyla paralellik gösteriyor.

Türkiye'de Kozmetik Sektörü Büyüyor
Haberi Sesli Dinle

Türkiye'de Kozmetik Sektörü Büyüyor

Türkiye'nin ilk %100 doğal Fitokozmetik markası M.Crepito eczane raflarındaki yerini aldı.

ANC Kozmetik yeni Markası M.Crepito Seçkin Eczanelerde… 

Kozmetik sektöründe faaliyet gösteren çok uluslu firmaların çoğu Türkiye’de üretim ve pazarlama faaliyetlerinde bulunuyor. Ekonomik gelişmelere bağlı olarak, Türkiye'de kozmetik ve kişisel bakım sektörü yılda %10 büyüme gösteriyor. Doğal kozmetik ve kişisel bakım, pazarın %5 ‘ini oluşturuyor. Bahsi geçen oran dünya pazarıyla paralellik gösteriyor.

Yurt içinde faaliyet gösteren firmaların sadece %10’unu Türk firmaları oluşuyor. Temmuz 2013’te yürürlüğe giren AB Kozmetik Tüzüğü ile beraber Türkiye’ de birçok firma dünya standartlarında üretim yapmaya başlayarak,çeşitli ISO sertifikalarını edindi.Türkiye kozmetik sektöründe 199 ülkeye ihraç yapan ve 2021 yılında 1,1 milyar dolar ihracat gerçekleştiren bir ülke konumuna geldi. İhraç edilen ürünlerin başında deodorant, tıraş köpükleri ve güzellik/makyaj ürünleri yer alıyor.

2021 yılı ocak ayında Aydın’da Eczacı Meral Uludağ ve yeğeni Sefa Şahan tarafından kurulan; Aydın’ın doğal kozmetik üretimi yapan ilk kozmetik firması ANC Kozmetik sektöre iddialı bir giriş yaptı. 23 senelik Eczacılık mesleğinin verdiği deneyimi ve  genç girişimciliğin getirdiği yeniliği bir araya getiren ANC Kozmetik ISO 22716:2007 (GMP) ISO 9001:2015 sertifikalarına sahip Sağlık Bakanlığı Kozmetik Yönetmeliğine uygun doğal ve fitokozmetik ürünler üretiyor. Ayrıca doğal ve fitokozmetik ürünler üretmek isteyenler için fason üretim gerçekleştiriyor. M.Crepito cilt üzerindeki etkileri ile beraber ürünlerin koku terapisi gücüyle kullananların vazgeçemeyeceği bir marka olma yolunda.

Ecz. Meral Uludağ’ın geçirdiği Haşimato hastalığı hayatında bir dönüm noktası oldu. Kendi şifa yolculuğu da bu hastalıktan sonra başladı. Aromaterapötik uçucu yağların beden, ruh, zihin dengesinde ve cilt üzerindeki faydasını gördükçe toplumun ve  insanların şifası hayat amacına dönüştü. Hayat amacını gerçekleştirebilmek için yeğeni Sefa Şahan ile birlikte Aydın’da bir üretim tesisi kurdu. Güzellik Uzmanlığı ve 23 yıllık Eczacılık bilgilerini birleştirerek ilk olarak bilimsel temellerin ışığında doğal kozmetik ürünü olan Alchimia Natural Care markasını formüle etti. Daha sonra sadece seçkin eczanelerde satışa sunulacak olan M.Crepito markası doğdu. Eczacı Meral Uludağ tarafından formüle edilen M.Crepito sentetik kimyasal aktif içermeyen, bitkisel aktifler içeren fitokozmetik ürünlerden oluşuyor. Şu an için 18 çeşit ürün bulunan marka ürün skalasına her geçen gün yeni bir ürün ekliyor.  Bunların içerisinde; Kuru ve yağlı ciltlerin kullanabileceği yüz yıkama jelleri, kastil sabunu ve çeşitleri, kuru/karma, yağlı ve olgun ciltlerin kullanabileceği tonikler, kuru/karma ve yağlı ciltlerin kullanabileceği nemlendirici seri, yaşlanma karşıtı (Anti aging) ve kırışıklık için gece serumu ile gece kremi, yaşlanma karşıtı (Anti aging) ve kırışıklık için gündüz kremi,5 etkiye sahip yaşlanma karşıtı, nemlendirme, aydınlık, gözaltı torba ve morluklarını giderme amaçlı onarıcı gözaltı kremi,leke karşıtı aydınlatıcı gece serumu ve gece kremi ile vücut bakım serisi yer alıyor.

ANC kozmetiğin yeni markası M.Crepito için düzenlenen lansman toplantısında kendisinden bilgi aldığımız eczacı Meral Uludağ; içerisinde doğal sabit yağlar, uçucu yağlar, bitkisel ekstraktlar ve vitaminlerin bulunduğu fitokozmetik ürünler hazırladıklarını söyledi.Uludağ konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Dermokozmetikten farklı olarak fitokozmetik kategorisinde Türkiye'de öncü bir markayız ve bu konuda eczanelerde yeni bir kategori açmayı hedefliyoruz. Uçucu yağlar ile koku terapi kadim zamanlarda en çok kullanılan doğal tedavi yöntemlerinden birisi. Cilt ve vücut bakımını yaparken içerisinde bulunan uçucu yağları kokladığınızda ruhunuza iyi gelecek, canlandıracak, stresinizi azaltacaktır. Hayatın getirdiği zorluklarla daha rahat baş edebileceksiniz."

Tarih: 17-10-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum