içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Türkiye'de Online Alışveriş Oranı Yüzde 91'e Çıktı

Ödeme teknolojileri kuruluşu Mastercard, salgın günlerindeki online alışverişe ilişkin bir araştırma yaptı. Araştırma göre, Avrupa ülkelerinde salgın günlerinden daha fazla online alışveriş yaptıklarını ifade edenlerin oranı yüzde 51 iken Türkiye'de bu oran yüzde 91.

Türkiye'de Online Alışveriş Oranı Yüzde 91'e Çıktı
Haberi Sesli Dinle

Covid-19 salgını ile birlikte dünyanın birçok ülkesinde online alışverişlerde artış gözlemleniyor.

Ödeme teknolojileri kuruluşu Mastercard, salgın günlerindeki online alışverişe ilişkin bir araştırma yaptı. Araştırma göre, Avrupa ülkelerinde salgın günlerinden daha fazla online alışveriş yaptıklarını ifade edenlerin oranı yüzde 51 iken Türkiye'de bu oran yüzde 91.

Film izlemek, sanal müze ziyaret etmek, video oyunları oynamak ve fitness aktiviteleri yapmak gibi bir çok online etkinliğe ilgi Avrupa'da yüzde 30 artarkan, Türkiye'deki oran yüzde 68.

Online deneyimler için yapılan harcamalar Avrupa’da yüzde 58 artmış durumda.Türkiye’de ise bu yüzde 66 olarak hesaplanıyor. 

Karantina günlerinden Türkiye'deki yurttaşların en yaygın aktivitesi yüzde 92 oranı ile aile, arkadaşlar veya iş grupları ile yapılan online görüşmeler, yüzde 79'lık oran ile Netflix, BluTV gibi online televizyon servisleri, yüzde 67 oranı ile  stand-up şovları ve yüzde 59 ile online video oyunları olarak sıralanıyor.

Tarih: 26-05-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum