içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Türkiye'ye İnsan Hakları Dersi Vermeye Kalkan ABD VE AB'den Skandal İsrail Açıklaması: Zalimi Değil Mazlumu Suçladılar

Türkiye'ye aslan kesilen İsrail olunca kuzuların sessizliğine bürünen, katliamları görmezden gelen ve insan hakları naraları atan AB'den yapılan skandal açıklamada, işgalci İsrail'in saldırılarını görmezden gelerek, ''Gazze'den İsrail'e roket atılması kabul edilemez'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye İnsan Hakları Dersi Vermeye Kalkan ABD VE AB'den Skandal İsrail Açıklaması: Zalimi Değil Mazlumu Suçladılar
Haberi Sesli Dinle

Türkiye'ye aslan kesilen İsrail olunca kuzuların sessizliğine bürünen, katliamları görmezden gelen ve insan hakları naraları atan AB'den yapılan skandal açıklamada, işgalci İsrail'in saldırılarını görmezden gelerek, ''Gazze'den İsrail'e roket atılması kabul edilemez'' ifadelerini kullandı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan açıklamada, Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze içinde ve çevresindeki artan şiddetin acilen durması gerektiği bildirildi.

SKANDAL AÇIKLAMA!

"Gazze'den İsrail'deki sivil halka roket atılması tamamen kabul edilemez ve gerginliği artıran dinamikleri beslemektedir." denilen açıklamada, tüm tarafların aşırıcılara karşı harekete geçme sorumluluğu bulunduğu, kutsal mekanların statükosuna saygı duyulması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, "Tüm taraflara gerginliği düşürücü çabalara dahil olma çağrımızı yineliyoruz. Daha fazla sivil can kaybının önlenmesi öncelik olmalıdır." ifadesine yer verildi.

İŞGALCİ İSRAİL'İN SALDIRILARI

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor.

İsrail polisi, 7 Mayıs'ta yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa'yı basarak cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti. Bölgede tansiyonu artıran saldırıda 205 Filistinli yaralanmıştı.

İsrail polisi, dün sabah da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırmış, olayda 331 kişi yaralanmıştı.

ABD'den Filistinlilere suçlama

Pentagon Sözcüsü John Kirby, hava saldırılarına karşılık olarak Gazze'den İsrail'e atılan roketleri "kabul edilemez" olarak nitelerken Filistinlileri suçladı.

Filistinliler, meşru müdafaa hakkını kullanarak İsrail'e cevabını verirken, ABD yönetimi bu şiddet olaylarını görmemeyi tercih ettiğini belirterek şiddet olayları nedeniyle İsrial'i değil, Hamas'ı Filistinlileri suçladı.

"İSRAİL'E YAPILAN SALDIRI KABUL EDİLEMEZ"

Günlük basın toplantısında Kiby, Gazze'den İsrail'e fırlatılan roketlere ilişkin "Bugün Gazze'den İsrail'e yapılan roket saldırısı kabul edilemez. İsrail kendini savunma hakkına sahiptir. Burada da bakanlık olarak İsrail'in kendini savunma ve koruma konusundaki ihtiyaçları konusunda iş birliği yapmaya hazırız" dedi.

İSRAİL İÇİN ENDİŞELİ

Bir gazetecinin "İsrail'in Kudüs'te silahsız Filistinlilere karşı aşırı güç kullanmasından endişeli misiniz?" sorusuna ise Kirby şu yanıtı verdi:

"Bu sorunun İsrail'e sorulmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Açıkçası masumların öldürüldüğünü görmek istemiyoruz. Kimse şu şiddet seviyesini görmek istemiyor ancak (daha önce) verdiğim yanıtta da söylediğim gibi bu roket saldırıları kabul edilemez. İsrail kendini savunma hakkına sahip." 

BATI BASINI VE ABD MEDYASININ UTANCI

20 ŞEHİT FİLİSTİNLİYİ, 20 İSRAİLLİ HAMAS

SALRISINDA ÖLDÜRÜLDÜ DİYE VERDİLER

Dünyanın kayıtsızlığından cesaret alarak devam eden İsrail zulmüne uluslararası medya manipülatif haberlerle destek veriyor.
Amerikan New York Post gazetesi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 9'u çocuk 20 Filistinlinin katledilmesi haberini, "9'u çocuk 20 İsrailli Hamas saldırıları sonucu hayatını kaybetti" şeklinde servis etti.

ÖNCE PAYLAŞTI, SONRA SİLDİ

Haberin sosyal medya üzerinden paylaşımının ardından gelen tepkiler sebebiyle New York Post haberi silmek zorunda kaldı.

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail'in Kudüs ve Gazze'deki saldırılarını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşlere saldırması sonucu 536 kişi yaralanmıştı. İsrail'in Gazze sınırına gerçekleştirdiği hava saldırılarında ise 9'u çocuk 20 Filistinli şehit düşmüştü.

 

Tarih: 11-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum