içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

UPS, Türkiye’deki İhracat Kapasitesini 10 Kat Artırdı

Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa pazarı için 2 milyar dolarlık yatırım planları kapsamında, 2018 yılında İGA İstanbul Havalimanı’na yatırım yapan UPS, Türkiye yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, ihracat kapasitesini 2018 yılından bu yana 10 kat artırdı.

UPS, Türkiye’deki İhracat Kapasitesini 10 Kat Artırdı
Haberi Sesli Dinle

Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa pazarı için 2 milyar dolarlık yatırım planları kapsamında, 2018 yılında İGA İstanbul Havalimanı’na yatırım yapan UPS, Türkiye yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, ihracat kapasitesini 2018 yılından bu yana 10 kat artırdı.

Türkiye’nin büyüme hedeflerine katkı sağlamak amacıyla farklı pazarlar ve ihracatçılar arasında köprü oluşturmak için İGA İstanbul Havalimanı’na yatırım yapan UPS, buradaki merkezinin kapasite artırımı için yeni bir yatırım yapma kararı aldı. UPS Türkiye’nin operasyonel kapasitesini iki katına çıkaracak yatırım ile 8.000 metrekarelik bir paket tasnif ve teslimat tesisi eklenecek.

UPS, İGA İstanbul Havalimanı’ndaki merkezinin faaliyete geçmesinin ardından 2021 yılının son çeyreğinde de Boeing 767 tipi uçağı Türkiye’deki ihracat operasyonlarına dahil etmiş; haftanın 6 günü İstanbul-Köln arası sefer yapmaya başlayan uçak ile Türkiye’deki UPS müşterileri kısalan teslimat sürelerinin avantajlarından yararlanmaya başlamıştı.

Son yatırım ile birlikte UPS, ihracat kapasitesini

2018 yılından bu yana 10 kat artırdı.

Şirketin yatırım kararı ile ilgili konuşan UPS Doğu Avrupa Bölgesi Başkanı Kim Ruymbeke, “İlk gerçekleştirdiğimiz ve sonrasında onu takip eden havalimanı yatırımlarımız sayesinde, Türkiye’deki ihracatçıların gönderilerinin, tüm dünyada UPS operasyonlarının bulunduğu 220 ülke ve bölgeye daha hızlı ve daha verimli bir bağlantı ile ulaşmalarını sağlıyoruz. Sınır ötesi ticaret, ekonomik büyümenin motoru olmaya devam edecek. Sonuç olarak, ekonomiler daha etkileşimli hale gelirken aynı zamanda güvenilir küresel ağlar arıyor. İGA İstanbul Havalimanı’ndaki yatırımımız, Avrupa ağımıza yönelik daha geniş yatırımlarımızın bir parçası konumunda. Buradaki faaliyetimiz, artan e-ticaret ve e-ihracatın taleplerini karşılamak için hayati önem taşıyor. Yeni genişlememiz, Türkiye'deki KOBİ’lerin dünyaya daha fazla entegre olmalarına destek olacak.” dedi.

UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç ise şunları söyledi: “Türkiye’de aynı anda yurt içi ve yurt dışı kargo hizmeti sunan, deniz, hava ve karayolunu kullanan bunun yanı sıra depoculuk hizmeti veren tek lojistik şirketiyiz. Türkiye’de ihracat potansiyeli anlamında önemli fırsatlar görüyoruz. Kayda değer bir artış gösteren ihracatın gelişiminin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemizin ve insanımızın yarattığı değere güveniyoruz. Bölgenin en hızlı büyüyen pazarlarından Türkiye’de tüm yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğiz.”

UPS Hakkında

UPS (NYSE: UPS) 2021 yılındaki 97,3 milyar dolarlık geliri ile dünyanın en büyük şirketlerinden biridir ve 220’yi aşkın ülke ve bölgedeki müşterilerine geniş bir yelpazede entegre lojistik çözümler sunmaktadır. Şirketin 540.000’i aşkın çalışanı oldukça basit şekilde dile getirilmiş ve güçlü bir şekilde ortaya konulmuş bir stratejiyi benimsemektedir: Müşteri Önceliğiyle, Kişilerin Önderliğinde, Yenilikten İvme Alan. UPS, dünyanın dört bir yanında hizmet verdiğimiz topluluklara destek verme ve çevre üzerinde yarattığı etkileri azaltmaya kendisini adamıştır. Ayrıca UPS, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık kavramları bakımından sarsılmaz bir duruş sergilemektedir. Daha fazla bilgiye www.ups.comabout.ups.comve www.investors.ups.com adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Tarih: 13-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum