içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

‘Yazılımcı Türkiye’den yurtdışına çalışıyor’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, birçok yazılımcı gencin Türkiye’de yaşayarak yurt dışına çalıştığını söyledi.

‘Yazılımcı Türkiye’den yurtdışına çalışıyor’
Haberi Sesli Dinle

Bakan Varank, ‘Siber Güvenlik Haftası Açılışı ve Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı’na katıldı.

Siber saldırılar

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’un da yer aldığı etkinlikte konuşan Varank, “Siber saldırıların sadece bu yıl 6 trilyon dolarlık bir maliyete ulaştığı düşünülüyor. Belki de bundan sonra savaşları başlatacak ilk kurşun dijital ortamdan sıkılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Dijital Dönüşüm Ofisi ve diğer tüm kurum ve kuruluşlarımızla beraber bazen ayrı ayrı ama hep ortak akılla siber vatanımızı savunuyoruz” dedi.

Bakan Varank, 30 bin yazılımcının yurt dışına gittiği iddialarıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Bu rakamı kim takip etmiş, gerçekten de 30 bin yazılımcı ülkeden gitmiş mi? Altının boş olduğunu görebiliyorsunuz. Biz bu rakamları takip ediyoruz. Evet, şu anda Türkiye’den yurt dışına çalışan gençlerimiz var. Bunlardan birçoğu ülkeyi terk ederek değil uzaktan çalışma yöntemiyle Türkiye’de yaşayarak yurt dışına ‘freelance’ olarak çalışmaya devam ediyorlar. Biz bunu da yanlış bir iş olarak görmüyoruz. ‘Son 1 yılda 30 bin yazılımcı ülkeden gitti’ ifadesi doğru bir ifade değil. Bu altı boş bir rakam.”

Tarih: 01-12-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum