içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yunan Bakan Ankara'da gördüklerini anlattı! O ismi görünce "ABD burada" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi düzenlenen yemin törenine katılan eski Yunan Bakan Dimitris Avramopulos, törendeki izlenimlerini Yunan televizyonlarına anlattı.

Yunan Bakan Ankara'da gördüklerini anlattı! O ismi görünce
Haberi Sesli Dinle

Yunan Bakan Ankara'da gördüklerini anlattı!

O ismi görünce "ABD burada" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi düzenlenen yemin törenine katılan eski Yunan Bakan Dimitris Avramopulos, törendeki izlenimlerini Yunan televizyonlarına anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs seçim zaferinin ardından Ankara'da cumartesi düzenlediği törene dünyanın çok sayıda ülkesinden lider ve yetkililer katıldı. Törene katılan isimlerden biri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi eski Yunan Bakan Dimitris Avramopulos, ülkesine döndükten sonra törenle ilgili Yunan televizyonlarına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"ERDOĞAN TÜRKİYE'NİN DOĞAL LİDERİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la dostluğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu döneme dayanan Avramopulos "Ben, Başkan Erdoğan’ın davetlisi olarak oradaydım, Erdoğan ile dostluğumuz, kokusunu yıllarca kaybetmeyen bir parfüm gibidir. Erdoğan, iyileri ile kötüleri ile Türkiye’nin doğal lideridir. Bence, siyaset sahnesinden çekilmeden önce, isminin her zaman hatırlanacağı işler yapmak istiyor." ifadelerini kullandı.

"NATO DEMEK ABD DEMEKTİR"
Törenin görkemli olduğuna dikkat çeken Avramopulos törende Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri gördüğüne şaşırdığını söyledi. Törende NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in de olduğunu belirten Avramopulos, 'NATO demek ABD demektir' sözlerini sarf etti. 

Avramopulos, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesine giren isimlerin anlamlı olduğunu ifade ederek şu sözleri sarf etti;

Eğitim düzeyi yüksek şahsiyetleri göreve getirdi. Erdoğan, siyasetçileri bırakıp, farklı önem taşıyan şahsiyetleri görevlendirdi. Söz gelimi, Türkiye’de 2015’e kadarki ekonomik mucizeyi başaran Mehmet Şimşek’i yeniden görevlendirdi. Kabinedeki isimler, Türkiye’de bir şeylerin değişeceğine işaret.

TÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİNDE İYİMSER GÖRÜNÜM

Tören sonrası izlenimlerinde Türk-Yunan ilişkilerine de değinen eski Yunan Bakan, "Türk-Yunan ilişkileri için ufukta iyimser bir şeyler görünmeye başladı. Bir fırsat penceresi açılıyor, bundan yararlanmalıyız. Erdoğan’ın, Türkiye için olan vizyonunun gerçekleşmesinde, Yunanistan’ın da rolü olabilir. Erdoğan’ın Türkiye’nin geleceği için olan vizyonuna bizim bir itirazımız yok. Bizim istediğimiz, Türkiye’nin Yunanistan’a saygı göstermesidir. Geçmiş geride kaldı. Bundan sonrasına bakalım." dedi.

HAKAN FİDAN'LA SOHBETİ

MİT Başkanlığı'ndan Dışişleri Bakanlığı'na atanan Hakan Fidan'la törende sohbet ettiğini söyleyen eski Yunan Bakan, "İzlenimim, Türkiye’nin Batı’ya daha yakınlaşmasını istediği. Fidan, Erdoğan’ın çok güvendiği bir isim. Erdoğan’ın Doğu’ya değil, Batı’ya yönleneceği kanısındayım." şeklinde konuştu. 

Tarih: 06-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum