içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Z Kuşağının Tek derdi: Oyunda Başarısızlık!

Maya Fikir Kulübü, Türkiye’de 13 milyondan fazla bir büyüklüğe sahip olan Z kuşağını araştırdı. Araştırmada katılımcılara 140’ın üzerinde farklı içerik gösterildi ve bunlara verilen tepkiler analiz edildi.

Z Kuşağının Tek derdi: Oyunda Başarısızlık!
Haberi Sesli Dinle

Maya Fikir Kulübü, Türkiye’de 13 milyondan fazla bir büyüklüğe sahip olan Z kuşağını araştırdı. Z kuşağının asosyal bir yağıya sahip olduğu ortaya çıkdı.

Araştırmada katılımcılara 140’ın üzerinde farklı içerik gösterildi ve bunlara verilen tepkiler analiz edildi. İşte sonuçlar...

- Video izlemek Z kuşağı gençlerinin hayatlarında çok önemli bir yer tutuyor. Gençler, YouTube, Netflix, Instagram gibi video içerikler sunan platformları yoğun olarak kullanıyor, video ile iletişimi tercih ediyor.

 

- Z kuşağı, kendi dünyasının merkezine oyunu koymuş durumda. Oyunlardaki başarısızlık gençleri, gerçek dünyadaki başarısızlıklardan daha fazla etkiliyor.

-Z kuşağı öğrencileri üniversitede bölüm seçiminin çok önemli olduğunu belirtiyor fakat kendilerinin bu konuda yeterince iyi olamayacaklarını düşünüyor ve bu sebeple ileride rahat bir hayat yaşayamayacaklarına da inanıyor.

 

- Hoşlanmadıkları işler yerine, yemek ve yaşamak için yeterli paraya sahip olacakları hoşlandıkları işlerde çalışmak istiyorlar. Bu sayede kendilerine daha fazla zaman ayırıp sosyalleşmeyi ve gönüllü organizasyonlara katılmayı düşünüyorlar.

Tarih: 11-09-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum