içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Açık Kapı “Milletin Kapısı”

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun 20 ekim 2018 tarihinde attığı bir tweet dikkatimi çekti. Şöyle ki:

“#AçıkKapı, yeni dünyanın değişen iletişim ve algı anlayışıyla ilgili doğal bir sonuçtur.

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte artık, vatandaşa doğrudan iletişim kuran, çözüm üreten, vatandaşı kapı kapı gezdirmeyen bir yaklaşım içinde olmak durumundayız.” Bu tweetin üzerine Açık Kapıyı merak edip, daha geniş çapta araştırmaya koyuldum. Topladığım bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Gerçekten vatandaşa odaklı ve çözümleyici bir sistem olduğu kanısına vardım.

 

İçişleri Bakanlığınca 180 Günlük eylem planı çerçevesinde; Strateji Geliştirme Başkanlığınca Açık Kapı kuruluş, çalışma usul ve esasları yönergesi gereğince, 81 İl Valilik ve Kaymakamlıklara yapılan başvurulara ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını temin etmek, sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmak, talep ve beklentilerin analiz ve raporlamalarının yapılarak oluşturulacak yeni yönetim politikalarına ve hizmet sunum tekniklerine esas olmak üzere anlamlı veriler haline getirilmesini sağlamak amacıyla ‘’ Açık Kapı Projesi ‘’ hayata geçirilmiş.

 

Ülkemizin tüm Valiliklerinde İstanbul, Ankara, İzmir illerinin merkez ilçe Kaymakamlıklarında hayata geçirilen, vatandaşlarımızın talep ve önerilerini, konusunda uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimleri yönlendirildiği, takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı yeni bir kamu anlayışıdır.

 

Açık Kapı birimlerine bizzat giderek , www.acikkapi.gov.tr adresinden veya mobil cihazlara yüklenebilen Açık Kapı uygulaması kullanılarak başvuru yapılıyor. Başvuru yapıldığı anda başvuru sahibine SMS yoluyla bir başvuru numarası gönderilip, vatandaş kendi başvurunun hangi aşamada olduğunu internet üzerinden takip edebiliyor. Ve en önemlisi de başvurunun 7 gün içerisinde sonuçlandırılması.

Açık Kapı, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmayı hedeflemiş başarılı bir proje olduğunu düşünüyorum.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum