içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Neden Kandırılıyoruz?

Yıl 2019 …

Bayrampaşa'daki  'Caprice Gold' ile 'Maldivler'deki Caprice Maldivler' adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırıldığı iddia edilen İşadamı Fadıl Akgündüz ve akrabalarının da yargılandığı davada "müştekiler" dinlendi. İlginç olan müştekiler arasında yer alan 64 yaşındaki Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Ali Bayram’ın da olmasıdır. "Fadıl Akgündüz'ün 'Peygamber torunuyum' demesi üzerine inanarak hata yaptım" diyerek şikayetçi olduğunu ifade etmiştir. Duruşma Mayıs ayına ertelenmiştir.

Evet hiç de yanlış okumadınız.

Koca bir Kardiyoloji profesörünün ifadesidir bu. İnsanın inanası bile gelmiyor. Ama yaşadığımız gerçek bir durum bu.

Müşteki olarak davaya katılan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Bayram, Fadıl Akgündüz ile yüz yüze görüştüğünü belirterek, "Caprice Gold'dan kendime ait arsa ve yazlığa karşılık 825 bin TL karşılığında 4 adet devre mülk aldım, tapumu aldım. 16 ay kadar aylık 5 bin 500 TL kira gelirimi aldım. Bunun dışında başka bir ödeme yapılmadı. Hatta bu aldığım 4 devre mülk karşılığında maliyeden bana vergi cezası geldi. Aldığım devre mülklerin değerini de çok düşük göstermişler" demiştir. "40 yıllık hekimim"diyen Bayram, "Ben sanık Mehmet Fadıl Akgündüz'ün 'Peygamber torunuyum' demesi üzerine inanarak hata yaptım. Şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum" demiştir. Söz alan diğer müştekiler de şikayetçi olduklarını söylemiştir.

Müştekilere yönelik eyleminin "Nitelikli dolandırıcılık" suçu kapsamında kaldığı belirtilen iddianamede, sanıkların 349 müştekiye yönelik eylemlerinden dolayı ayrı ayrı 698 yıldan 2 bin 443'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Maalesef onun gibi kandırılan nice profesörlerimiz de bulunmaktadır.

Telefon dolandırıcılarının son kurbanı ünlü “Ceza Hukukçusu” Prof. Dr. Erdener Yurtcan olmuştur. Türkiye’nin önde gelen Ceza Hukuku Uzmanlarından Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ı arayan bir dolandırıcı kendisini Anadolu Adliyesi Başsavcısı Fehmi Tosun olarak tanıtarak;Yurtcan’a “Terör örgütü hesabınızı ele geçirmeye çalışıyor, paranızı orada tutmayın, bize aktarın, biz de Merkez Bankası’na yatıracağız” diyerek dolandırılmıştır. Dolandırıcıya inanan Yurtcan, birkaç sefer de toplam 4.5 milyon lirasını dolandırıcının verdiği hesaplara yatırmıştır.Yurtcan’ın damadı durumdan şüphelenince gerçeği ortaya çıkarmıştır. 

 

Hukuk alanında bir çok eseri olan Yurtcan’ın “Cumhuriyet Savcısının ve Ceza Yargıcının Başvuru Kitabı” adlı 557 sayfalık bir çalışması da bulunmaktadır.

Beynim yanıyor, ya sizin?

Dikkatinizi çekerim. O bir Ceza Hukukçusu!!!

……………

Telefon dolandırıcılarından nasibini alan diğer bir profesör de,  İstanbul’da yaşayan 82 yaşındaki Prof. Esin Cantez olmuştur. Beyoğlu’nda yalnız yaşayan Cantez’i, 26 Ocak’ta 2018’de ev telefonundan ‘terörle mücadele bilişim uzmanlığı’ biriminde çalıştıklarını söyleyen ve kendilerini başkomiser olarak tanıtan Şahin Kutlu ve Hakan Doğan arıyor. Cantez’e, “Diyarbakır’da sizinle ilgili bir suç dosyası var. Şüpheye düştük o yüzden sizi aradık” diyen sahte polisler, profesörün tüm özlük bilgilerini, hatta kardeşinin ismini ve adreslerini sıralayarak kamu görevlisi olduklarına inandırıyor.

…………………

Ve diğerleri;

Hatırlayalım;

– 2013’te ünlü Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay, telefon dolandırıcılarına 50 bin dolar ile 10 bin lira kaptırdı.

– 2015’te ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan, telefonda kendisini başsavcı olarak tanıtan sahtekâra 4.5 milyon lirasını verdi.

– 2016’da Samsun’da profesör karı-kocanın 100 bin liralık ziynet eşyası ile 3 bin Euro ve 900 dolar paralarını alan 2 dolandırıcı, Ankara’ya kaçarken yakalandı.

– İran’da bir üniversitede dekanlık yaparken emekli olup İstanbul’a yerleşen 90 yaşındaki Prof. Hüsrev Mellah da 2017’de “Sahte para operasyonu yapıyoruz” diyen dolandırıcılara 2 milyon lira verdi.

……….

Bir yerlerde yanlışlık var farkındayım. Ama sakın ola ki, yanlışlık bizim profesörlerimizde diye düşünmeyin. Hataya düşersiniz.Çünkü, eğitim almış insanlar, eğitilen insancıkların kötü niyetlerine yenik düşüyorlar.

İşte hepsi bu. NOKTA

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum