içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Gönül Belediyeciliğini Hizmet Belediyeciliğine Taşıyacak Başkan: Nihat Zeybekçi

Son günlerde ülke gündemi tamamen yerel seçimlerde kimlerin aday olacağına kilitlenmişti. Yerel seçimler yaklaştıkça illerde, beldelerde partilerin adayı kim olacak arayışı kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışıldı. Partiler kamuoyunun merakını gidermek için adaylarını artık açıklamaya başladı. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanlarını açıkladı fakat şimdi gözler İlçe belediye Başkan adaylarında.


​Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını henüz açıklamadı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Büyükşehir başkan adayı merakla bekleniyordu. Nitekim 27.11.2018 tarih itibariyle AK Parti  Büyük şehir Belediye Başkan adayları Sayın, Recep Tayyip Erdoğan, tarafından açıklandı.


Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  her zaman  söylediği gibi; “seçimler  sandıkta değil  gönüllerde kazanılır” sözü ile hizmet belediyeciliğini, gönül belediyeciliği ile daha üst noktalara taşınması hedeflenmekle birlikte, bir taraftan şehrin sorunlarının tek tek çözülmesi diğer taraftan “Gönül Belediyeciliğiyle” farklı bakış açısının getirilmesini istiyor.Halkın gönlüne girmeyi başararak, sonuç odaklı çözümlere ulaşmanın geleceğe de olumlu yansımaları olacaktır. Bu durumda seçimi kazanmak için, gönülleri kazanacağına inandığı kişileri özenle seçerek belediye başkanı adayı olarak ilan edilmiştir. Başkan Erdoğan, konuşmasında "Bir belediye başkanı halkına tepeden bakamayacak. Tevazu, samimiyet, gayret ehli olmalıdır. 'Önce millet, önce memleket'  düşünmeli. Bulunduğu görevde kibir, büyüklük taslama, millete tepeden bakma, milletle irtibatını koparma hastalığına kapılan hiç kimsenin AK Parti çatısı altında yeri olamayacağını önemle belirtmiştir.  31 Mart 2019'da milletimizin gönlündeki yerimizi daha da güçlendirecek, daha da yükseğe çıkartılacağını ifade etmiştir.


AK Parti de koyduğu hedeflere ve çizdiği Belediye başkanı profiline uygun adayları belirlemeye başladı.İzmir'de düzenlenen Ege Ekonomik Forumu'na katılan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Sayın Zeybekci, basın mensuplarının, AK Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterileceğinin sorulması ve basın mensuplarının 'Siz İzmir'i istiyor musunuz' sorusuna; İzmir’in güzelliğini ve özelliği yansıtacak çok güzel bir cevap vermiştir. Sayın Nihat Zeybekçi; “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez. İzmir, Anadolu'nun en güzel kızı, en güzel şehri hayırlısı olsun” demiştir.  Hepimizin yakından tanıdığı yıllarca Ekonomi Bakanlığı yapmış olan Nihat Zeybekçi’nin övdüğü kadar güzel bir şehirdir İzmir. Ege’nin incisi, Kurtuluş Savaşı’nın simgesi olan ilk kurşunun  Gazeteci Hasan Tahsin tarafından atıldığı yerdir. Her yeri buram buram tarih kokan, kültürel mirasa ev sahipliği yapan, adına şarkılar bestelenen, şiirler yazılan, efeler diyarı, tarih abidesi bir sanat eseri kadar güzel olan İzmir’de Gönül Belediyeciliğini, hizmet belediyeciliğine götürecek aday olarak, gönül ve hizmet eri, Nihat Zeybekçı’nin adının açıklanması İzmir için büyük şanstır.


İzmir’de gönülleri fethedecek, İzmir’i hizmete doyuracak ve İzmir’i Ortadoğu’nun Paris’i yapacağına inanıyor, İzmir ve İzmirliler için hayırlı olmasını diliyorum.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum