içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İzmir Güzel Bir Kız mı?

Çok şey yazıldı çizildi İZMİR için; herkesin gönlünde başka bir İzmir…

 

Özellikle siyaset dünyasında çok farklı yorumladılar İzmir’i…

Bence en isabetlisi dönemin AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik'in Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nin konuğu olarak geldiği İzmir'de yaptığı konuşmada kente dair duygularını dile getirirken kullandı ifadedir. Çelik, "Ben İzmir'i şuna benzetiyorum. Pırıl pırıl nur topu gibi bir çocuk ama burnu akmış, kir pas içinde. Yüzünü, gözünü temizlediğiniz zaman güzelliği ortaya çıkar" demişti.

 

Ancak Çelik'in bu sözleri üzerine CHP'nin önde gelen isimleri; İzmir’i Türkiye'nin modern aydınlık yüzü olarak tanımladılar. Sonuna da Türkiye laiktir laik kalacak diye nokta koydular. Öyle ki, Kemal Kılıçdaroğlu fıkraları aratmayacak bir şekilde Türkiye'yi yönetemezsiniz dendiğinde; öyle bir güzel yönetiriz ki aynı İzmir'i yönettiğimiz gibi yönetiriz demişti. Üç dönemdir İzmir'de CHP‘nin Büyükşehir belediye başkanlığını yapan Aziz Kocaoğlu’na göre CHP‘nin Türkiye'yi yönetecek ne bir kabiliyeti ne de programı bir programı var. Bunu Sayın Kocaoğlu canlı yayında bütün Türkiye'nin gözünün içine bakarak söyledi. CHP Ülkeyi yönetecek politikalardan uzak olduğunu açıkladı.

 

Günümüze ve İzmir'e dönecek olursak; 2019 yerel seçimlerinde AK Partinin İzmir Büyükşehir belediye Başkan adayı Sayın Nihat Zeybekçi İzmir'i mahallenin en güzel kızı diye tanımladı. Bana soracak olursanız İzmir'i nasıl anlatırsın diye; Bir örnekle anlatmam gerekirse Osmanlı'nın son  dönemlerinde Manisa'nın Kırkağaç ilçesine kaymakam olarak atanan ünlü hiciv ustalarından Şair Eşref gelir aklıma...

 

Şöyle ki Manisa’nın Kırkağaç ilçesine kaymakam olarak atanan Şair Eşref Kaymakamlık binasının perişan halini görür ve binanın onarımı için sadarete, yanlış bilmiyorsam Başbakanlığa bir resmi yazı ile ödenek talep eder.Yetkililer yapılacak işlerin listesini isterler. Şair Eşref alır eline kalemi, kağıdı tek tek yazar çizer. Listenin sayfalarca uzamasına sinirlenen şair olan biteni keskin zekası ile tek satırla özetler.

 

El cevap: Kaymakamlık Binasının Muslukları Hariç, Her Yeri Akıyor…

Eminim bugün Şair Eşrefe İzmir'i anlat deselerdi Kırkağaç kaymakamlığı için kullandığı bu tek satır İzmir için daha uygun olduğunu düşünürdü...

 

Bana sorulduğunda doğası, deniz, coğrafyası güzel bu şehrimizin mevcut kentsel halini; 'İzmir'in muslukları hariç her yanı akıyor"  sözleriyle tanımlıyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum