içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İnsan Ve Başarı

 

İNSAN yaratılanların en üstünü,

 

İnsanın en değerli organı beyni ve aklıdır.

 

İnsan beyni en geniş bilgisayar benzeridir.

 

İnsanın en büyük serveti bilgi ve tecrübesidir.

 

İnsanın en büyük yeteneği düşünebilmesi ve konuşmasıdır.

 

İnsanın en büyük faaliyeti okuma ve çalışmasıdır.

 

İnsanın en büyük istemi öğrenebilme ve meslek sahibi olabilmektir.

 

İnsanın en büyük değişim ve gelişimi eğitimidir.

 

İnsanın en büyük arzusu sağlık, mutluluk, başarı ve kazanmaktır.

 

İnsanın en büyük sorumluluğu yararlı olmak, sevebilmek, borcunu eda eden, şükreden ve verebilen konuma gelmektir.

 

BAŞARI Çok sayıda üstün nitelikleri ile çok geniş bir alanda faaliyet gösterebilen insan; daim olarak hep BAŞARI kazanmak, en üstün konumlara çıkmak ister.

BAŞARI; İnsanın yapmak ve ulaşmak istediği en güzel şey, kavram, işlem, hedef manasına gelir. Başta eğitim olmak üzere; öğrencilik, meslek hayatı, iş hayatı, sanat, hizmet, ticaret…. alanları olmak üzere çok sayıda faaliyet alanı mevcuttur.

Tüm bu alanlarda başarı kazanabilmek için; çalışma, okuma, öğrenebilme, yapabilme, meslek kazanmak yeteneği ile sınırsız denilebilecek arzuları istek ve motivasyon, mükafat duyguları ile,

Doğru, dürüst, şeffaf, cesur, atılımcı, araştırmacı, rahat, uyumlu, geçimkâr bir yapıya sahip olmak, istişare, işbirliğine açık olmak gereklidir.

 

BAŞARININ KRİTERLERİ VE ÖLÇÜSÜ

Kesin olarak saptanamayan ölçüler; eğitim, üstünlük, kalite, mükâfat, terfi, ekonomi, kazanmak, mutluluk, sevgi, bilmek, güven… gibi kavramları ile ifade etmeye çalışılır.

 

BAŞARININ SIRRI VE ŞARTLARI

Bilgi, ehliyet, liyakat, tecrübe, planlama, girişim, ekonomi olmak üzere karar vermek, hırslı fakat aşırıya gitmeden arzulamak, fedakârlık, çalışmak, öğrenmek, örnek almak, iletişim, inanç ve sevgi ve istişare, uyumlu ve uygun meslek sahibi olmak, zaman ve bazen de kanaatkâr olmak kaydı ile…

 

ÇALIŞMAK, ÇALIŞMAK, ÇALIŞMAK diye özetlenebilir.

İNSAN gerçeği kadar da insanı yetiştirmek, yönlendirmek ve kazandırma mesleği olan ÖĞRETMENLİK mesleği de o derece de ulvi, kıymetli ve stratejik bir meslektir.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum