içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İş Hayatı Ve Ülkesine Katkısı

Girişimcilik sonucu bir veya birkaç kişi ile kurulan işletmeler; hizmet, ticaret, tarım, üretim amacıyla iş dünyasına adım atmış olurlar.

 

Ana amacı, insan ihtiyaçlarına dönük olan tüm bu faaliyetlerin temelinde bilgi, teknoloji, tecrübe, ekonomi, işbirliği, dürüstlük, paylaşım gibi ilkeler yer alır. Bu unsurların doğru kullanılabilme oranınca verimlilik, kârlılık artar.

 

Doğru amaçları, doğru araçlarla, doğru ilkelerle gerçekleştirme nispetince de hedefe ulaşılabilir. Hedefler zamanla beliren konjektürel gereksinimler sebebiyle değişime uğrar, gelişir, büyür veya küçülmeye bazen de küçülmeye hatta iş hayatının bitmesine vesile olur.

 

İşletmelerin hayatında kurucular kadar da çevresinin, kamunun/devletin, toplum düzen ve yasalarının rolü vardır.

 

Doğru ticari ve ekonomik oluşumlar, yeterli devlet destekleri işletmelerin (kobilerin) yaşam ömrünü uzun ve verimli kılar. Üretimle beraber oluşan ticari/ihracat faaliyetleri toplum nizamına önemli ölçüde müspet katkıda bulunur, yaşamı ve insan mutluluğunu artırır. İşsizliğin azalmasına, milli gelirin yükselmesine, ülkesinin zenginleşmesine vesile olur.

 

İçine girdiğimiz sanayi devrimleri, teknolojinin yükselmesi, nüfusun artması, kamuya karşı sorumlulukların yerine getirilmesi, iş dünyasının katma değeri yüksek üretimler yapmasını gerektirir.

 

Bu amaca ulaşmanın başlıca yolları;

 

Girişimciliğin üretime yönelik faaliyetlerinin (yatırımların) destek ve teşviki,​

 

İşbirliğinin ve iş gücünün üretime yönlendirilmesi,

 

AR-GE, Teknolojiye dönük üniversite-sanayi ilişkilerinin kuvvetlendirilmesi,

 

İşletmelerin bilgi, eğitim, kurumsallaşmaya önem vermesi gibi

 

Başarılı sonuçlar başta işsizliğin azalması, ülkenin zenginleşmesi yolunda tarif edilemeyecek derecede katkıda bulunacaktır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum