içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Alimoğlu Mermer Firması, artıkları yeniden ekonomiye kazandırdı

1940 yılından bugüne Doğaltaş Ocakçılığı ve Üretimi yaparak İhracat odağında faaliyet gösteren Alimoğlu Mermer Granit ve San. Tic. A.Ş Firması, İZKA'dan Hibe alarak artıkları yeniden ekonomiye kazandırdı.

Alimoğlu Mermer Firması, artıkları yeniden ekonomiye kazandırdı
Haberi Sesli Dinle

1940 yılından bugüne Doğaltaş Ocakçılığı ve Üretimi yaparak İhracat odağında faaliyet gösteren  Alimoğlu Mermer Granit ve San. Tic. A.Ş Firması, İZKA'dan Hibe alarak artıkları yeniden ekonomiye kazandırdı. 

Üretimi ve işlenmesi esnasında meydana gelen artık miktarı %90'ları aşan mermer sektöründe, yeniden kullanıma elverişli olabilecek önemli miktarda hammadde açığa çıkmaktadır. İzmir Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan Hibe ile hayata geçirdiğimiz Alimonite Projemizde, mermer üretimi sırasında ortaya çıkan moloz, toz ve paledyen artıkların yeniden kullanım amacıyla üretim süreçlerinden geçirilerek, Doğala Özdeş Su Bazlı Bağlayıcılar ile Sıkıştırılmış çevreci bir İnşaat Malzemesine dönüştürülmesi sağlanmıştır. Alimonite olarak isimlendirilen ürünün piyasaya sürülmesi ile mermer artıklarının yarattığı çevresel sorunların azaltılması, karbon emisyonu düşük, hammadde kullanımını azaltan yeşil bina stratejisine uygun bir yapı malzemesi sağlanmıştır.

19 Mart tarihinde İzmir Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı | Republic Of Türkiye Ministry of Industry and Technology Liderliğin'de Bakan'ımız Sn Mehmet Fatih KACIR’ın Katılımı ile gerçekleştirilen Açılış Toplantısında Projemizin birinci ağızdan öneminin vurgulanması, şirketimizin Sürdürülebilirlik ve sorumlu çevre yönetimi yolculuğumuzda bir ilerleme işareti olarak bizi gururlandırmıştır.  
Sürekli iyileştirme çalışmaları devam eden Alimonite için öncelikle teknik olarak görünür yoğunluğunun  yaklaşık 2 g/cm3 olduğunu düşünürsek, mermere ve travertene göre çok daha hafif bir malzeme olması nedeniyle iç mekan kaplama malzemesi olarak kullanılabilir.

Aynı zamanda bir hamur olarak döküm yolu ile üretildiğinden 3 boyutlu duvar panelleri ve farklı tasarımlarda kullanılması oldukça mümkündür. İnşaat projelerinde, endüstüriyel tasarım ürünleri imalatlarında kullanılması mümkündür. Ayrıca cephe kaplaması olarak  limra ve travertene güçlü bir alternatif ürettiğimizi düşünüyoruz.Şuan ürettiğimiz Alimonite içerisinde %80 ile %85 oranında geri dönüştürülmüş mermer ve traverten artığı kullanıyoruz. Bu geri dönüştürülmüş ürün sektördeki artık potansiyelini düşündüğümüzde oldukça yüksek bir geri dönüştürme oranına sahiptir.

Tarih: 15-04-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum