içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’nin beşincisi Çeşme’de gerçekleştirildi

“Cumhuriyetin 100. yılı” temasıyla iş dünyasından 300 üst düzey yöneticinin farklı sektörlerin fırsat ve tehditlerini konuştuğu “5. Dijital CEO ve Liderler Zirvesi” Çeşme’de T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla, üst düzey iletişim ve etkinlik platformu Vizyon 100 tarafından gerçekleştirildi. Zirvede iş dünyasının temsilcileri 8 ana başlıkta konuşmalarını yaptı.

Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’nin beşincisi Çeşme’de gerçekleştirildi
Haberi Sesli Dinle

Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’nin beşincisi Çeşme’de gerçekleştirildi

Türkiye’nin 300 üst düzey yöneticisi iş dünyasının yarınını ele aldı

“Cumhuriyetin 100. yılı” temasıyla iş dünyasından 300 üst düzey yöneticinin farklı sektörlerin fırsat ve tehditlerini konuştuğu “5. Dijital CEO ve Liderler Zirvesi” Çeşme’de T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla, üst düzey iletişim ve etkinlik platformu Vizyon 100 tarafından gerçekleştirildi. Zirvede iş dünyasının temsilcileri 8 ana başlıkta konuşmalarını yaptı.

Vizyon 100 Platformu’nun Cumhuriyetin 100. Yılı temasıyla düzenlediği Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’nin beşincisi Çeşme’de T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Dijital çağın yeni kurallarına Türkiye’deki kurumlarının daha rahat uyum sağlamaları ve kendi aralarında dijital ekosistemlerini oluşturabilmeleri için kurulan ve halihazırda özel sektör bazında Türkiye GSYH’nin yaklaşık yüzde 75’ini oluşturan firmaların üst düzey yöneticilerinin bulunduğu Vizyon 100 platformunun düzenlediği zirvede iş dünyasının temsilcileri 8 ana başlıkta konuşmalarını yaptı.

Zirvenin açılışında konuşan T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dijital dönüşüm odaklı destek programlarıyla firmaların finansman ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını ifade etti. KOSGEB ile yürütülen Gelişim Destek Projesi’ne ilişkin bilgiler de veren Bakan Fatih Kacır; “Bu projemiz ile yaklaşık 3 milyar 200 milyon liralık destek sunduk. Yakın zamanda uygulamaya alacağımız Dijital Dönüşüm Destek Programı'yla da dijital dönüşüm alanındaki yatırımları, teşvik sistemi kapsamında öncelikli yatırımlar olarak desteklemiş olacağız. Bunun yanı sıra Başta KOBİ'lerimiz olmak üzere firmalarımızın dijital dönüşümüne yönelik desteklerimizi güçlendirmek amacıyla 7,5 milyar avro bütçeli Dijital Avrupa Programı'na geçtiğimiz ay katıldık" dedi.

Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ekseninde uygulanan politikalar ile Türkiye'nin küresel ve bölgesel sınamalara rağmen büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Bakan Fatih Kacır, “Türkiye, 254 milyar dolar ihracatıyla son 12 çeyrektir hız kesmeyen bir büyüme evresi yakaladı. Bu başarının temelinde şüphesiz AR-GE ve inovasyona sunduğumuz katkının etkisi büyüktür. Yenilikçi ve yüksek teknolojilere yaptığımız yatırımların karşılığını alacağımıza inancımız tam. Atılan bu adımlarla 3 kıtanın merkezi Türkiye'yi sizlerle birlikte küresel bir üretim ve teknoloji üssü haline getirmeye devam edeceğiz. Ülkemizi dijital dönüşümde de küresel bir oyuncu haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Zirvede konuşan Vizyon 100 Platformu Kurucusu Berkay Güner, 2017 yılında Genel Müdür, CDO, CIO, CFO, CHRO ve CMO gibi farklı seviyelerde yaklaşık 40 yöneticinin mini toplantılar yaparak dijital dönüşüm ve şirket stratejileri, işbirlikleri üzerine iletişim kurmaları ile yola çıktıklarını belirtti. 7 yıllık zaman içerisinde özel sektör bazında GSYH’nin yüzde 75’ini oluşturan kurumların tepe yöneticilerinin Vizyon 100 aktivitelerinde yer aldığını ifade eden Berkay Güner, “Platform şu an itibarı ile yaklaşık 2000 C-Seviyesi yönetici ile doğrudan iletişim halinde” dedi.

Zirvelere ortalama 250 CEO ve Genel Müdürün katılım gösterdiğine dikkat çeken Berkay Güner “Şu ana kadar 4 zirve gerçekleştirdik. Etkinliğe büyük oranda YK Başkanı/Üyesi, CEO ve Genel Müdürler katılıyor. Bu sene 300 yöneticimizin zirvede yer almalarını bekliyoruz. Sanayi, Perakende, Teknoloji, Finans ve Fintek Ekosistemi, Sağlık, Otomotiv, Lojistik, Enerji sektörlerindeki değerli yöneticiler bizlerle birlikte olacaklar. Etkinliğimizi Cumhuriyetimizin 100. yılı teması ile gerçekleştiriyoruz. 2 tam günde Sanayi ve Üretim, Perakende, Finans ve Ödeme Sistemleri, Teknoloji ve Altyapı, İnsan ve Sağlık, Ulaşım ve Otomotiv, Kargo ve Lojistik ve Girişimcilik olmak üzere 8 ana başlığı ele alıyoruz. Her bir ana başlıkta sektörel olarak hangi fırsat ve tehditlerin olduğu konuları işleniyor” diye konuştu.

5. Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’nin Cumhuriyetimizin 100.yılı nedeniyle ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydeden Berkay Güner, “Bu zirve aynı zamanda bizim için bir başlangıç olacak. Vizyon 100 platformu 2024 yılından itibaren sadece ülke içerisindeki yöneticilerin katıldığı bir platform olmaktan çıkararak dünya çapındaki CEO’ların katıldığı bir platforma dönüştüreceğiz. Bundan sonra her yıl Ekim başında Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’ni Çeşme’de gerçekleştireceğiz” dedi. Zirve sonrasında konuşmalardan ortaya çıkan manşetleri rapor olarak paylaşacaklarını da belirten Berkay Güner, “Ayrıca ‘Dijital CEO / Gelecek 100 Yıl / 2023” başlıklı kitabımızı ilk defa bu zirvede katılımcılara basılı olarak sunduk. Bu kitapta 50 değerli yöneticinin görüş sayfaları yer alıyor. Zirve sonrasında kitabın Türkçe ve İngilizce dijital versiyonlarını en az 200 bin kişiye ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

Tarih: 08-10-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum